Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 09:44

Άλιμος: Απελευθερώθηκε η φάλαινα, αλλά εντοπίστηκε εκ νέου στη Σαλαμίνα

Γράφτηκε από την
Άλιμος: Απελευθερώθηκε η φάλαινα, αλλά εντοπίστηκε εκ νέου στη Σαλαμίνα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φάλαινα που βρέθηκε τραυματισμένη στον Άλιμο, βρίσκεται αυτή την ώρα πλησίον του παραθαλάσσιου οικισμού Σελήνια Σαλαμίνας.

Στην ανοικτή θάλασσα, οδηγήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει - σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του Α.Π.Θ - η φάλαινα του είδους "ζιφιός" που εγκλωβίστηκε χθες, Παρασκευή τραυματισμένη στην παραλία ΕΔΕΜ του Παλαιού Φαλήρου.

Η επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος και με συνοδεία σκάφους του λιμενικού. Στη φάλαινα, που έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.

Στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί το θαλάσσιο θηλαστικό είχαν σπεύσει από νωρίς χθες το πρωί στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητώδων, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με ιδιώτες δύτες καθώς και κτηνίατρος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό, η φάλαινα εντοπίστηκε εκ νέου κοντά στην ακτή του παραθαλάσσιου οικισμού Σελήνια Σαλαμίνας.

Έχουν ειδοποιηθεί αρμόδιοι φορείς για την παρουσία της στο σημείο, όπου και σπεύδουν, παρουσία κτηνιάτρου.

Πηγή: news247

 


NEWSLETTER