Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 14:15

Καπραβέλος: Απαραίτητη η 4η δόση για όλους - Αυθαίρετο το ηλικιακό όριο άνω των 60 (Βίντεο)

Καπραβέλος: Απαραίτητη η 4η δόση για όλους - Αυθαίρετο το ηλικιακό όριο άνω των 60 (Βίντεο)

Για τη σημασία της τέταρτης δόσης έναντι του κορονοϊού μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Συνδέσεις" ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΕΣΥ της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» λέγοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο κόσμος να εμβολιαστεί.

«Είναι απαραίτητη διότι εμείς δίνουμε τα στοιχεία στον ΕΟΔΥ με τους διασωληνωμένους ασθενείς. Οι δύο δόσεις δεν προστατεύουν. Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να γίνει η τρίτη δόση, πόσο μάλλον η τέταρτη δόση» δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τέταρτη δόση του εμβολίου πρέπει να επεκταθεί σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό καθώς, όπως είπε, ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και το όριο των 60 ετών είναι αυθαίρετο.

«Δυστυχώς ώσπου να έρθει το πολυδύναμο εμβόλιο είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πολλές δόσεις για να προστατευθούμε», πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος. Και όπως είπε, «πρέπει να κάνουμε όλοι την 4η δόση».

Όπως τόνισε, ο ιός αλλάζει πολύ εύκολα. «Αυτό το ειδικό χαρακτηριστικό δεν το έχουμε ξαναδεί. Χρειαζόμαστε δεύτερης γενιάς εμβόλιο για να μπορέσουμε να ξεμπερδεύουμε με αυτό που λέγεται πανδημία», πρόσθεσε.