Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 20:30

Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος: Η ΕΛΑΣ απαγόρευσε προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία

Γράφτηκε από την
Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος: Η ΕΛΑΣ απαγόρευσε προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία

Την προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας που είχε διοργανώσει η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας με την αφορμή την 74η επέτειο της Κατοχής της Παλαιστίνης (Νάκμπα), καθώς και τα τελευταία γεγονότα στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη και στην Ιερουσαλήμ απαγόρευσε η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση γνωστοποιήθηκε στην Παλαιστινιακή Παροικία το πρωί του Σαββάτου, κάτι που προκάλεσε έκπληξη, καθώς σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια που απαγορεύεται πορεία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η αστυνομία είχε δώσει γραπτή έγκριση για την πραγματοποίηση της πορείας λίγες ημέρες πριν.

Η ανακοίνωση

"Με απόφαση που μας γνωστοποιήθηκε χθες Σάββατο το πρωί, η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε την προγραμματισμένη πορεία αυτοκινήτων που είχε διοργανώσει η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας για την επέτειο της Νάκμπα, παρότι είχαμε λάβει γραπτή έγκριση από την ΕΛ.ΑΣ όταν υποβάλαμε το αίτημα πριν μέρες.

Η απόφαση αυτή μας εξέπληξε, καθώς είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια που απαγορεύεται πορεία μας στην Ελλάδα.

Επι πολλά χρόνια, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας διοργανώνει εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες, φροντίζοντας πάντα για την απόλυτη τήρηση και σεβασμό του νόμου, ενημερώνοντας πάντα τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές, και με πολύ καλή συνεργασία κι αμοιβαίο σεβασμό με την Ελληνική αστυνομία.

Ουδέποτε στα χρόνια αυτά δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο, και δεν προκλήθηκε η παραμικρή διατάραξη του νόμου και της τάξης.

Οι πορείες μας είναι πάντα ειρηνικές, και σε αυτές συμμετέχουν πάντα οι Έλληνες φίλιοι μας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού με τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και ειρήνη.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτή την ανεξήγητη και αδικαιολόγητη απόφαση, με την οποία μας απαγορεύτηκε για πρώτη φορά να τιμήσουμε τη επέτειο της Νακμπα, τη σημαντικότερη επέτειο που τιμά ο Παλαιστινιακός λαός, από το 1948, με εκδηλώσεις και πορείες σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Εκφράζουμε ταυτόχρονα τη λύπη μας για την απαγόρευση αυτή που δεν συνάδει με την πάγια θέση της Ελλάδας υπέρ του αγώνων όλων των λαών για απαλλαγή από την ξένη κατοχή, για εθνική αυτοδιάθεση κι ανεξαρτησία, και για δημοκρατία, ελευθερία, και ειρήνη". 

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER