Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 15:55

Κηφισιά: Συγγενής του πατέρα νοίκιασε το βαν της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ Τζέισον

Γράφτηκε από την
Κηφισιά: Συγγενής του πατέρα νοίκιασε το βαν της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ Τζέισον


Υποπτες κινήσεις από άτομο με μηχανή που κατέγραφε το σπίτι που έγινε η αρπαγή του παιδιού ακόμη και 10 ημέρες πριν - Το φορτηγάκι είχε νοικιαστεί από συγγενικό πρόσωπο του πατέρα - Η έκκληση της μητέρας για επιστροφή του Ράινερ


Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον από την Κηφισιά με τις τελευταίες πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο πρώτος ύποπτος για την αρπαγή του παιδιού είναι ο ίδιος ο πατέρας του. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά δεν έχει καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη δώσει τα στοιχεία του σε λιμάνια και αεροδρόμια προκειμένου εάν προσπαθήσει να βγει από τη χώρα να γίνει άμεσα αντιληπτός.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η εκπομπή T-Live στον Alpha, το αυτοκίνητο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η αρπαγή νοικιάστηκε από συγγενικό πρόσωπο του πατέρα και μάλιστα το όχημα επεστράφη κιόλας στο γραφείο από όπου είχε γίνει η ενοικίαση! Τα στοιχεία του αυτοκινήτου έχουν ήδη καταγραφεί από την κάμερα που βρισκόταν έξω από το σπίτι που διέμενε το παιδί και όπου χθες το βράδυ έγινε η απαγωγή του την ώρα που βρισκόταν με τη γιαγιά του. Παράλληλα, τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία είναι ότι οι δύο γονείς βρίσκονται σε μία... διεθνή δικαστική διαμάχη μεταξύ νορβηγικών δικαστηρίων εναντίον ελληνικών δικαστηρίων.

«Εβγαζε φωτογραφίες το σπίτι»
Μάλιστα, η μαρτυρία ενός γείτονα από το σπίτι όπου έγινε η αρπαγή, δίνει επιπλέον στοιχεία για ένα οργανωμένο σχέδιο με παρακολούθηση του χώρου τουλάχιστον πριν από 10 ημέρες: «Ηταν ένας άνδρας μετρίου αναστήματος με μηχανάκι. Αρχικά το είχε παρκάρει στη γωνία του σπιτιού και παρατηρούσε το σπίτι, έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό του και όσοι γείτονες τον είδαμε, μας κίνησε την περιέργεια. Στη συνέχεια, μάλλον κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός από τους γείτονες και πήρε τη μηχανή του και την πήγε λίγο πιο κάτω στην απέναντι πλευρά του δρόμου, όπου την στάθμευσε και επέστρεψε και πάλι έξω από το σπίτι και συνέχισε να παρατηρεί και να καταγράφει», είπε χαρακτηριστικά ο γείτονας, ενώ και άλλοι κάτοικοι της περιοχής επιβεβαίωσαν τις ύποπτες κινήσεις έξω από το σπίτι το τελευταίο διάστημα.

«Δεν είναι αργά για να επιστραφεί το παιδί»
Μέσω του δικηγόρου της Χρήστου Οικονομάκη, η μητέρα του 6χρονου έκανε έκκληση σε όσους ευθύνονται για την απαγωγή: «Δεν είναι αργά να επιστραφεί το παιδί. Με μια απλή, ήρεμη πράξη όποιος ευθύνεται να παραδώσει το παιδί ήρεμα σε μένα. Θα δοθεί λύση στο θέμα και όλα τα υπόλοιπα μπορούν να διευθετηθούν». Στη συνέχεια ο δικηγόρος τόνισε πως δεν υπάρχει δικαστική διαμάχη μεταξύ νορβηγικών και ελληνικών δικαστηρίων, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι το παιδί μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα υπό την επιμέλεια της μητέρας του.

Πηγή: reader

 


NEWSLETTER