Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 19:00

Ευλογιά των πιθήκων - Βασιλακόπουλος: Δεν πρόκειται να υπάρξει πανδημία, ούτε επιδημία (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ευλογιά των πιθήκων - Βασιλακόπουλος: Δεν πρόκειται να υπάρξει πανδημία, ούτε επιδημία (Βίντεο)

Kαθησυχαστικός εμφανίστηκε για την ευλογιά των πιθήκων ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει πανδημία, ούτε επιδημία που μπορεί να επηρεάσει τις ζωές μας στο παραμικρό. Η νόσος είναι αυτοιάσιμη, είναι πολύ λίγο μεταδοτική: ή να έρθεις σε επαφή με τις δερματικές βλάβες ή να έρθεις για πολύ ώρα σε επαφή με κάποιον, μεταδίδεται με μεγάλα σταγονίδια» είπε στο Mega.

Όπως είπε η νόσος μεταδίδεται μόνο όταν έχουμε συμπτώματα. «Επομένως είναι πιο εύκολο να εντοπίσουμε τα κρούσματα, να βρούμε τις στενές επαφές τους και να το περιορίσουμε» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως η εν λόγω νόσος είναι ιός DNA (ο κορονοϊός είναι RNA), που σημαίνει πως όταν φτιάχνουν αντίγραφα του εαυτού τους, όταν πολλαπλασιάζονται, έχουν καλούς επιδιορθωτικούς μηχανισμούς και δεν παθαίνουν μεταλλάξεις. «Είναι καλό που ο κόσμος έχει αποκτήσει γρήγορα αντανακλαστικά για τα υγειονομικά ζητήματα μετά τον κορονοϊό. Όμως δεν πρέπει να πανικοβάλλεται» επισήμανε.

Αναφορικά με τα κρούσματα λέπρας στη χώρα μας ο καθηγητής ήταν καθησυχαστικός δηλώνοντας πως δεν πρόκειται «να γεμίσουμε ούτε λέπρα, ούτε ευλογιά των πιθήκων στην Ελλάδα».


NEWSLETTER