Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 08:10

Μεσσηνία: 30 στρέμματα έκαψε η φωτιά στο Πανιπέρι (βίντεο)

Μεσσηνία: 30 στρέμματα έκαψε η φωτιά στο Πανιπέρι (βίντεο)

 

Συκιές, ελιές και δασική βλάστηση συνολικά 30 στρεμμάτων κατέστρεψε η φωτιά που ξέσπασε χθες γύρω στις 12.30 το μεσημέρι στο Πανιπέρι του Δήμου Μεσσήνης, πάνω από το Πεταλίδι.

Η φωτιά δεν απείλησε οικισμούς και μέχρι το απόγευμα είχε κατασβεστεί ενώ στην περιοχή παρέμειναν όλη τη νύχτα πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές για το φόβο των αναζωπυρώσεων. Σε επικοινωνία της “Ε” με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης Κώστα Μαλιώτη πληροφορηθήκαμε πως από τα συνολικά 30 στρέμματα που κάηκαν, τα 3-4 ήταν με ελιές που υπέστησαν ζημιές χωρίς να καταστραφούν ολοκληρωτικά, τα 2-2,5 συκιές που και αυτές υπέστησαν ζημιές και χάθηκε το φετινό εισόδημα του παραγωγού και τα υπόλοιπα δασική έκταση.

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε την γρήγορη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού, καθώς και τη συμβολή των εναέριων μέσων στην θετική έκβαση της φωτιάς. Παράλληλα, τόνισε την σημαντική βοήθεια που προσέφερε στις πυροσβεστικές δυνάμεις το ότι οι αγροτικοί δρόμοι είχαν αποκατασταθεί κι έτσι υπήρχε ευχέρεια διέλευσης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, 2 PZL και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή υπήρχε από υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Μεσσήνης, καθώς και από το ΟΑΚ-4 χωρητικότητας 3 τόνων της εθελοντικής ομάδας ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιβράδυνση εξάπλωσης της φωτιάς κατά τα πρώτα στάδια.   

Ν.Κ.