Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 09:01

Καταθέτει ξανά η 12χρονη - Ερχονται νέες συλλήψεις (βίντεο)

Καταθέτει ξανά η 12χρονη - Ερχονται νέες συλλήψεις (βίντεο)

Συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να δώσει σήμερα Τετάρτη η 12χρονη ενώπιον του Τμήματος Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, σχετικά με την υπόθεση των βιασμών της στα Σεπόλια, ενώ ταυτόχρονα εκδικάζεται η υπόθεση προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση, με κατηγορούμενο τον 41χρονο πατέρα της.

Συγκεκριμένα, η ανήλικη αναμένεται να δει μια σειρά από φωτογραφίες υπόπτων και να δεχθεί ερωτήσεις για τον καθένα ξεχωριστά. Στόχος είναι όλοι όσοι ενεπλάκησαν να βρεθούν ενώπιον των Αρχών.

Σημειώνεται ότι η 12χρονη παραμένει με πέντε από τα αδέρφια της στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Τα δύο μεγαλύτερα που έχουν ενηλικιωθεί προσπαθούν να συμπαρασταθούν στη μητέρα τους. Ήδη την έχουν επισκεφθεί δύο φορές στις φυλακές Κορυδαλλού και προσπαθούν να διαχειριστούν τη θύελλα που προκάλεσαν οι καταιγιστικές αποκαλύψεις.

Έρχονται πολλές συλλήψεις

Την ίδια ώρα η ταυτοποίηση όλων εκείνων που είχαν συνομιλήσει με την ανήλικη ολοκληρώνεται και οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για τα εντάλματα σύλληψης που αναμένεται να εκδοθούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συλληφθούν γύρω στα 10 άτομα, οι τρεις εκ των οποίων είναι άτομα που πήγαν αυτοβούλως στην αστυνομία και είπαν πως μπορεί να είχαν επικοινωνία με την 12χρονη, αλλά δεν προχώρησαν σε συνάντηση μαζί της. Ωστόσο, τα μηνύματα δείχνουν πως οι άνδρες αυτοί συναντήθηκαν με την ανήλικη. Μάλιστα, ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας άντρας 65 ετών, ο οποίος έχει εγγόνια, αναφέρει το Mega.

Ένας από τους τελευταίους που πήγαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν είναι ένας 54χρονος. Δήλωσε οικογενειάρχης και φέρεται να υποστήριξε πως μπήκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα από περιέργεια. Τόνισε ότι δεν συναντήθηκε και δεν πλήρωσε χρήματα σε κανέναν για την 12χρονη.

Ανέφερε ότι την άνοιξη του τρέχοντος έτους συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη. Ο ανωτέρω ημεδαπός, αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση.

Δεν θα δημοσιευτούν και τα 212 ονόματα

Συνολικά 212 άτομα που είχαν συνομιλήσει με την 12χρονη έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας, που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση, με ιδιαίτερη σχολαστικότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ποινικολόγο Αλέξης Κούγια τα ονόματά τους δεν θα δημοσιευτούν. «Μην περιμένετε να δημοσιοποιηθούν ποτέ τα ονόματά αυτών που επικοινώνησαν και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συνευρεθούν με το παιδί. Αυτές οι πράξεις λέγονται προπαρασκευαστικές κι εάν δεν αποδειχτεί ότι συνευρέθηκαν με το παιδί, τότε αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ να κατηγορηθούν για τίποτα και απαγορεύεται να δημοσιευτούν τα ονόματα», υπογράμμισε ο δικηγόρος, μιλώντας στο Mega.

Αίτημα αποφυλάκισης από μάνα

Από την πλευρά της, η 37χρονη μητέρα -που είναι εγκλεισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού- συμφώνησε με τους δικηγόρους της, να κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης, με την ελπίδα να ανοίξει ο δρόμος για την ελευθερία της.

Σύμφωνα με τη δική της πλευρά από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία για διακεκριμένη μαστροπεία και ζητάει να αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση, με άλλους περιοριστικούς όρους.

Διακίνηση πορνογραφικού υλικού από Μίχο

Οι δύο καθ’ ομολογίαν παιδοβιαστές που είχαν συλληφθεί πρώτοι, παραμένουν στις φυλακές και τηρούν πλέον σιγή ιχθύος. Σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμών στα Σεπόλια, ο Ηλίας Μίχος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες της. «Στα μηνύματα που αντάλλασσα με τον Ηλία, μου ζητούσε να του στέλνω βίντεο και φωτογραφίες, όπου μου έλεγε τι να κάνω και πώς να είμαι» κατέθεσε η 12χρονη στην Αστυνομία.

Εκτιμάται πως ο Ηλίας Μίχος είχε στην διάθεσή του περισσότερες από τέσσερις φωτογραφίες και περισσότερα από έξι βίντεο της 12χρονης. Ωστόσο βάσει και πάλι της κατάθεσης του ανήλικου κοριτσιού, φέρεται να υπάρχει και άλλο άτομο που κατέχει οπτικοακουστικό υλικό με την ίδια.

«Ο Μιχάλης έχει κι αυτός δικά μου βίντεο και φωτογραφίες. Του τα έστειλε ο Ηλίας, κάνοντας ότι είμαι εγώ, στέλνοντάς τα από τον δικό μου προφίλ» είπε συγκεκριμένα η 12χρονη στην κατάθεσή της.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από την 37χρονη μητέρα του μικρού κοριτσιού, η οποία στην απολογία της είχε πει τα εξής: «Η κόρη μου μου είπε ότι ο Μίχος την εκβίαζε ότι εάν δεν έκανε ότι της ζητούσε, θα διέρρεε τα βίντεο και τις φωτογραφίες που του είχε στείλει εκείνη. Επίσης, η κόρη μου, μου αποκάλυψε ότι ο Μίχος είχε κάμερες σε όλο το μαγαζί του, οι οποίες συνδέονται με το κινητό του. Όταν πήγαιναν κάτω στην αποθήκη, ο Ηλίας ειδοποιούσε τον υπάλληλό του αν ερχόταν κάποιος στο μαγαζί να τον ειδοποιήσει».

Σημειώνεται πως ύστερα από έρευνες που έγιναν στο κινητό της μητέρας της 12χρονης δεν εντοπίστηκε η εφαρμογή γνωριμιών «Blindchat» μέσω της οποίας ο Ηλίας Μίχος «ψάρευε» τους βιαστές της ανήλικης.

Πηγή: tvxs.gr