Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 21:46

Προσφυγικά: Τουλάχιστον 50 προσαγωγές κατά τη διάρκεια επιχείρησης - Ανάμεσά τους φωτορεπόρτερ (βίντεο)

Προσφυγικά: Τουλάχιστον 50 προσαγωγές κατά τη διάρκεια επιχείρησης - Ανάμεσά τους φωτορεπόρτερ (βίντεο)

Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας με τουλάχιστον πενήντα προσαγωγές. Φωτορεπόρτερ οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Τουλάχιστον 50 είναι οι προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η ΕΛΑΣ σε νέα επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας το απόγευμα της Τρίτης.

Η αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή φωτορεπόρτερ και μέλους της ένωσης ξένων ανταποκριτών, που βρισκόταν στον χώρο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, καλύπτοντας το ρεπορτάζ και παρά το γεγονός ότι ενημέρωσε για την ιδιότητά του, προσήχθη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ΓΑΔΑ.

Ήδη από το πρωί, η αστυνομία δεν επέτρεπε στους φωτορεπόρτερ να σηκώσουν τις κάμερες, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αποκλείσει τον χώρο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

"Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο".

Πηγή: news247.gr