Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 09:28

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κτιρίου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 το πρωί της Δευτέρας επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση 3όροφου κτιρίου στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις οδούς Φιλίππου και Σιατίστης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 το πρωί της Δευτέρας επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση 3όροφου κτιρίου στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις οδούς Φιλίππου και Σιατίστης. Το κτίριο που ανήκει στο δήμο Θέρμης, τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου (ήταν γνωστή ως κατάληψη «Mundo Nuevo»), από το 2015. Κατά την επιχείρηση σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν 4 άτομα όπου και συνελήφθησαν ενώ προσήχθησαν άλλα 8 άτομα και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα (ρόπαλα και πυροσβεστήρες).

Η αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή.

Πριν από λίγο, άτομα που είναι υποστηρικτές της κατάληψης έχουν συγκεντρωθεί λίγο πιο μακριά από το κτίριο και φωνάζουν συνθήματα.

Μετά το πέρας της επιχείρησης θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών, επσημαίνει ο υπουργός.

Πηγή: ertnews.gr