Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 16:35

Θεσσαλονίκη: Υπόθεση τραυματισμού 16χρονου από αστυνομικά πυρά– Βρέθηκε σφαίρα καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Υπόθεση τραυματισμού 16χρονου από αστυνομικά πυρά– Βρέθηκε σφαίρα καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου

Καρφωμένη στην κεντρική πόρτα ξενοδοχείου στην περιοχή όπου σημειώθηκε η αιματηρή αστυνομική καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο ρομά, βρέθηκε σφαίρα που εκτιμάται πως προέρχεται από το υπηρεσιακό όπλο του 32χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την σφαίρα εντόπισε το προηγούμενο 24ωρο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και παραλήφθηκε ήδη για εργαστηριακή εξέταση από την αρμόδια Εγκληματολογική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο εντοπισμού της, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διενεργήθηκε αυτοψία, παρουσία του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Από την εργαστηριακή έρευνα αλλά και την επιτόπια αυτοψία οι διωκτικές Αρχές θα επιχειρήσουν να εξάγουν συμπεράσματα ως προς την κατεύθυνση της σφαίρας, το σημείο βολής, αλλά και να συγκριθεί με την πορεία της σφαίρας που πέτυχε στο κεφάλι τον 16χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαρύτατα.

Ο 32χρονος κατηγορούμενος αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε δύο φορές, μία στον αέρα για εκφοβισμό και μία στοχεύοντας στα ελαστικά για να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο του ανήλικου στη διάρκεια της καταδίωξης. Περιγράφοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ο ίδιος φέρεται να ανέφερε πως η δίκυκλη μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στον ανακριτή.

Η δήλωση Θεοδωρικάκου για τον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΕ


NEWSLETTER