Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 10:29

Άλκης Καμπανός: Στο δικαστήριο οι γονείς του - "Για πάντα στη φυλακή, τώρα μιλά η Δικαιοσύνη" (βίντεο)

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου και θα ξεκινήσει σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού βρέθηκαν οι γονείς του 19χρονου. Στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα οι 12 κατηγορούμενοι.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι οι δώδεκα κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Τα 12 άτομα -ηλικίας 21 έως 26 ετών, όλοι προσωρινά κρατούμενοι- έφτασαν υπό δρακόντεια μέτρα για την έναρξη της δίκης σχεδόν έναν χρόνο μετά την επίθεση και τη στυγερή δολοφονία που "πάγωσε" το πανελλήνιο.

"Για πάντα στη φυλακή"

Λίγο αργότερα, στο δικαστήριο βρέθηκαν και οι γονείς του Άλκη Καμπανού, με τον πατέρα του να δηλώσει κατά την άφιξή του: "Τώρα μιλά η δικαιοσύνη", ενώ η μητέρα του από την πλευρά της είπε: "Για πάντα στη φυλακή. Όλη τους τη ζωή μέσα στη φυλακή".

Γιατί κατηγορούνται οι 12

Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού περιλαμβάνει και τις επιθέσεις εις βάρος των δύο φίλων του, στο ίδιο συμβάν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πηγή: news247.gr