Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 13:45

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες - Ζητούν προστασία των εισοδημάτων τους κόντρα στην ακρίβεια (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες - Ζητούν προστασία των εισοδημάτων τους κόντρα στην ακρίβεια (Βίντεο)

Ζεσταίνουν από σήμερα τις μηχανές τους οι αγρότες στην Θεσσαλία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης της 8ης Ιανουαρίου στην Νίκαια Λάρισας, όπου αποφασίστηκε η κάθοδος σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου των τρακτέρ στις πλατείες όλης της Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε, η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη από τον Τύρναβο, στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση των τρακτέρ στον οικισμό Δαμασίου σε μια συμβολική κίνηση καθώς δεν έχει προχωρήσει η οικιστική αποκατάσταση του οικισμού μετα τον σεισμό, ενώ απο τις 11.30 συγκέντρωση αγροτών πραγματοποιείται στην πλατεία Τυρνάβου με μεγάλη συμμετοχή. Τα τρακτέρ βγάζουν όμως και οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς, οι οποίοι είχαν διαμαρτυρηθεί στο πρόσφατο παρελθόν για τα αδιάθετα μήλα και την τιμή τους.

Σύμφωνα με τους αγρότες οι κινητοποίησεις θα κλιμακωθούν, ενω στις 25 Ιανουαρίου διοργανώνεται πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχισει των κινητοποιήσεων.

Εκείνο που καίει, σύμφωνα με τους αγρότες του Τυρνάβου, είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, ενω απο την διάθεση των προϊόντων δεν καλύπτεται ούτε το κόστος παραγωγής.


NEWSLETTER