Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 11:04

Ηράκλειο: Αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό στην ΔΟΥ

Γράφτηκε από την
Ηράκλειο: Αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό στην ΔΟΥ

Ομάδα αντιεξουσιαστών, που αυτοαποκαλούνται ως μπουρλοτιέρηδες, ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στη ΔΟΥ Ηρακλείου τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με κείμενό τους που αναρτήθηκε στο indymedia αναφέρουν χαρακτηριστικά: “(…) στις 20/12/22 εισβάλαμε στον 1ο όροφο της εφορίας του Ηρακλείου στην λεωφόρο Κνωσσού και αδειάσαμε μερικά μπιτόνια βενζίνη. Της βάλαμε φωτιά και φύγαμε”.

Όπως είναι γνωστό από τη φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στον ηλεκτρονικό και λοιπό εξοπλισμό της εφορίας, η οποία παρέμεινε κλειστή για μέρες για το κοινό.

Ακολουθεί το κείμενο ανάληψης ευθύνης από τους “Μπουρλοτιέρηδες Αντιεξουσιαστές”:

“Φωτιά στην εφορία στο Ηράκλειο Κρήτης

Το πρωινό της 20/12/22 ακούστηκε στο ραδιόφωνο πως νωρίς τα ξημερώματα ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην β ΔΟΥ Ηρακλείου (εφορία) έπειτα από εμπρηστική ενέργεια. Η πυροσβεστική έπειτα από ώρες κατάφερε να σβήσει τη φωτιά όμως οι ζημιές στην υλικοτεχνική υποδομή και το κτήριο υπολογίζονται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές στάσου για μια στιγμή και αναρωτήσου αν η ζωή σου είναι μια ζωή που αξίζει σε μια ανθρώπινη ύπαρξη. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε οφείλεις να αναζητήσεις τους υπεύθυνους που καθορίζουν τη ζωή σου και υποτιμούν την αξιοπρέπεια σου. Εξώσεις πρώτης κατοικίας τα ξημερώματα, με πάνοπλες δυνάμεις των μπάτσων να εκτελούν τις χυδαίες εντολές των αφεντικών τους, φόροι, πανύψηλα ενοίκια , φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος , ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα, πενιχροί μισθοί ,ανασφάλιστη εργασία, ένσημα μισά και δώρα που τα επιστρέφεις στα χέρια των αφεντικών, κομμένες συντάξεις και ένα διαλυμένο σύστημα υγείας. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν μια ασφυκτική καθημερινότητα μέσα στην οποία δε σου περισσεύει καθόλου χρόνος για να ζήσεις. Φωνές αντίδρασης και όχι μόνο ,υπάρχουν ,όμως οι κάθε λογής εκμεταλλευτές μας φροντίζουν να τις αποσιωπούν και να τις καταπνίγουν όσο μπορούν.

Ή αναβάθμιση του ποινικού κώδικα, ο νόμος περί “οπαδικής βίας”, κάμερες παντού, μπάρες εισόδου-εξόδου σε ΜΜΜ και φοιτητικές σχολές, η απαγόρευση της απεργίας και των διαδηλώσεων, τρομονόμοι, έλεγχοι, πρόστιμα, τραμπούκες, έφοδοι, απειλές, ξύλο, στημένες δίκες, προφυλακίσεις, εξοντωτικές ποινές, επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ών, βασανισμοί, δολοφονίες και άλλα πολλά. Αντιμέτωποι με αυτό το δυστοπικό παρόν, έχουμε δώσει χρόνια τώρα τη δική μας απάντηση. Αρνούμαστε να αναθέσουμε τις ζωές μας στα κρατικά σκυλιά είτε δεξιά είτε αριστερά. Πιστεύουμε ακλόνητα στην ακηδεμόνευτη και αδιαμεσολάβητη δράση όσων αγωνίζονται. Το μόνο που μας μένει είναι να βρεθούμε με τους ανθρώπους μας στη δουλειά και στις γειτονιές μας και να χαράξουμε τους κοινούς μας “δρόμους” με πυξίδα τα όνειρα και την αξιοπρέπειά μας. Στεκόμαστε ολόψυχα προς την κατεύθυνση της άρνησης της νομιμοποίησης των κρατικών επιταγών και του μονοπωλίου της βίας. Επιδιώκουμε τη διάχυση μιας μαζικής παρανομίας που θα δημιουργεί ρήγματα στην ομαλή ροή του κεφαλαίου και την επιβεβλημένη δια ροπάλου “κοινωνική ειρήνη”. Συνεπείς στον αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου ανοίγουμε διάλογο με τους ανθρώπους της τάξης μας για την αναγκαιότητα του βίαιου ξεσηκωμού. Κάθε μικρή ή μεγάλη ενέργεια διαρρηγνύει το φαύλο κύκλο της θυματοποίησης και της ηττοπάθειας. Έτσι κι εμείς στις 20/12/22 εισβάλαμε στον 1ο όροφο της εφορίας του Ηρακλείου στην λεωφόρο Κνωσσού και αδειάσαμε μερικά μπιτόνια βενζίνη. Της βάλαμε φωτιά και φύγαμε.

Η δράση μας δεν αποτελεί εκδίκηση ή απάντηση αλλά μια υπενθύμιση πως άνθρωποι σαν κι εμάς δεν ξεχνούν και σφίγγουν το μαχαίρι στα δόντια: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟΙ Η αλληλεγγύη μας στους/ις ασοφρώνιστους/ες αυτής της κοινωνίας καθώς και στις καταλήψεις είναι δεδομένη. ΑΛΕΞΗ ΣΑΜΠΑΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΗΡΑΚΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΗΓΗ

Μπουρλοτιέρηδες Αντιεξουσιαστές”.

Πηγή: ertnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER