Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 08:50

Ένας χρόνος από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού - Τρισάγιο και πορεία στη μνήμη του (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ένας χρόνος έχει περάσει από την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ήταν εκείνη η μαύρη 1η Φεβρουάριου, όταν ο 19χρονος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, υποκύπτοντας στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς, επειδή υποστήριζε μία ομάδα.

Ο θάνατος του παιδιού που έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Έμειναν πίσω στη Βέροια δύο γονείς συντετριμμένοι να ακούν στο τηλέφωνο την τραγική είδηση θανάτου του γιού τους που σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη και είχε τόσα όνειρα για το μέλλον.

Για σήμερα, ο Α.Σ. Άρης, έχει προγραμματίσει τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού στις 11:00 το πρωί, στην οδό που φέρει το όνομά του και στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Το απόγευμα, στις 18:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σιωπηρή πορεία μνήμης για τον Άλκη, από το σημείο της δολοφονίας του έως τον Λευκό Πύργο.

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου συνεδριάζει εκ νέου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, για την οποία κατηγορούνται 12 άτομα.

Πηγή: ertnews.gr