Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 16:54

Προαστιακός: Στραβωμένες ράγες στο δρομολόγιο Πάτρα - Ρίο, εκκενώθηκε το τρένο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Προαστιακός: Στραβωμένες ράγες στο δρομολόγιο Πάτρα - Ρίο, εκκενώθηκε το τρένο (βίντεο)

Βλάβη που εντοπίστηκε στις ράγες προκάλεσε διακοπή των δρομολογίων του Προαστιακού της Πάτρας. Ταλαιπωρία για τους επιβάτες, που εκκένωσαν το τρένο.

Ένα νέο απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε στον Προαστιακό, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ρίο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, ο μηχανοδηγός του Προαστιακού σταμάτησε το τρένο και κατέβασε τους επιβάτες, καθώς, όπως ενημέρωσε, οι ράγες ήταν στραβές και υπήρχε κίνδυνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24, το πρόβλημα παρουσιάστηκε από θραύση σιδήρου σε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Το τρένο εκκενώθηκε περίπου στη 13:00 το μεσημέρι και η βλάβη αποκαταστάθηκε σχεδόν 3 ώρες μετά. λίγο μετά τις 16:00.

Οι καταγγελίες των επιβατών

Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες, κυρίως φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, ήταν μεγάλη. Όπως περιέγραψε στο MEGA ένας νεαρός, πολλοί είναι οι φοιτητές που προτιμούν τον Προαστιακό επειδή το εισιτήριο είναι φτηνό συγκριτικά με τα αστικά λεωφορεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον φοιτητή, ο κόσμος έφυγε από το Πανεπιστήμιο Πατρών με τα λεωφορεία της Hellenic Train, τα οποία τους μετέφεραν στον σταθμό Καστελόκαμπο ώστε να πάρουν τον Προαστιακό με κατεύθυνση προς Πάτρα.

«Μηχανοδηγός και ελεγκτής είπαν ότι δεν θα φύγει το τρένο, γιατί υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή πιο κάτω, δεν μπορεί να περάσει. Ειπώθηκε, μάλιστα, να προχωρήσει το τρένο και να φτάσει όπου μπορέσει η γραμμή να υποστηρίξει κι ας σταματήσει. Εκεί ο μηχανοδηγός είπε ότι δεν θα πάρει τέτοια ευθύνη;», δήλωσε ο φοιτητής.

Άλλη επιβάτιδα του Προαστιακού, ανέφερε πως μετά από συνομιλία που είχε με τον μηχανοδηγό έμαθε πως οι ράγες είχαν σπάσει.

«Μία μαγεία!», είπε ειρωνικά. «Εμένα δεν με πειράζει να περιμένω… Ας περιμένω. Η ασφάλεια; Γιατί για να ακινητοποιήσει ο μηχανοδηγός το τρένο κάτι σοβαρό έγινε. Εμένα μου είπε ο ίδιος ότι υπήρχε σπάσιμο, ράγισμα στη γραμμή και ήθελε να κουκουλώσουμε το θεματάκι», είπε.

«Νομίζω πως οι μηχανοδηγοί σώζουν την κατάσταση, καμία υποδομή. Εδώ στην Πάτρα οι μηχανοδηγοί είναι αξιόλογοι, τους εμπιστευόμαστε και δεν έχουμε έρθει κωλοτούμπα. Εάν έρθουμε… τα λέμε!», σχολίασε.

Πηγή: www.news247.gr


NEWSLETTER