Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 21:25

Το τελευταίο «αντίο» στη Νόνικα Γαληνέα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Το τελευταίο «αντίο» στη Νόνικα Γαληνέα (βίντεο)

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι στη Νόνικα Γαληνέα, στο Α' Νεκροταφείο.

Η Νόνικα Γαληνέα πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 85 ετών. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον αιματοκρίτη της και επισκεπτόταν καθημερινά θεραπευτήριο. Ωστόσο, δεν αντιμετώπιζε άλλο πρόβλημα υγείας και ο θάνατός της ήταν ξαφνικός, αιφνιδιάζοντας την οικογένειά της και τους φίλους της.

Φίλοι της από τον χώρο του θεάτρου και φυσικά οι τρεις κόρες της και οι εγγονές της την αποχαιρέτησαν νωρίτερα για το τελευταίο της ταξίδι.

Η ίδια η Νόνικα Γαληνέα, με επιστολή της στην Άννα Φόνσου, είχε περιγράψει όλες τις τελευταίες της επιθυμίες, περιγράφοντας πώς ήθελε να γίνει η κηδεία της. Επικήδειο είχε ορίσει να εκφωνήσει μόνο η Άννα Φόνσου, ενώ τα χρήματα, αντί στεφάνων, είχε ζητήσει να κατατεθούν σε λογαριασμό για το Σπίτι του Ηθοποιού, το οποίο τακτικά, και χωρίς να το μαθαίνει κανείς, συνέδραμε και βοηθούσε.

Συντετριμμένες οι κόρες της

Συντετριμμένες πίσω από το φέρετρο της Νόνικας Γαληνέα ακολουθούσαν οι τρεις κόρες της, Αλεξία, Αριέττα και Αμαλία Μουτούση.

Η Νόνικα Γαληνέα με τον γιατρό Νίκο Μουτούση, τον μοναδικό άνδρα που παντρεύτηκε, απέκτησαν τρεις κόρες, τις δίδυμες Αλεξία και τη γνωστή και ταλαντούχα ηθοποιό Αριέττα Μουτούση, ενώ πέντε χρόνια αργότερα έφεραν στη ζωή την Αμαλία, επίσης γνωστή ηθοποιό.

Η Νόνικα Γαληνέα έχει τρία εγγόνια, τον Μιχάλη, γιο της Αριέττας, και δύο κορίτσια από την Αλεξία.

Στο Α' Νεκροταφείο, για το τελευταίο «αντίο» πήγαν οι Άννα Φόνσου, Σπύρος Μπιμπίλας, Κάτια Δανδουλάκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Νίκος Φρονιμόπουλος, Γιώργος Ψυχογυιός, Κώστας Πρέκας, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Καταλειφός, ο Γιώργος Κιμούλης με την κόρη του Μαριάννα, ο Τάκης Ζαχαράτος και άλλοι συνάδελφοι της.

Πηγή: www.iefimerida.gr


NEWSLETTER