Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 08:34

Καύσωνας: Εφτασε η θερμότερη μέρα του καλοκαιριού - Πού θα δούμε 46άρια (βίντεο)

Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος, με τη θερμοκρασία να φτάνει την Τετάρτη τοπικά τους 46 βαθμούς. Πότε υποχωρεί ο καύσωνας. 

Σε καμίνι έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες η χώρα, με την επέλαση του καύσωνα, που δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας, να συνεχίζεται.

Το θερμό κύμα κορυφώνεται σήμερα, Τετάρτη, καθώς αναμένεται να σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουμε δει μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι.

Ο καιρός με μια ματιά
Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός. Μπουρίνια το απόγευμα στα ΒΔ.
Θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στα ηπειρωτικά τους 40 με 44 βαθμούς και τοπικά 45 με 46 βαθμούς Κελσίου. Πτώση κατά 8 βαθμούς από την Πέμπτη.
Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 4 με 5 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα, Τετάρτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία η καιρική κατάσταση θα αλλάξει, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους.

Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από το απόγευμα την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της ανατολικής χώρας θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα φτάσουν τους 40 με 42 βαθμούς, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: news247.gr