Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 22:44

Άφαντος ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη - Εξελίξεις μετά την καρατόμηση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ (Βίντεο)

Άφαντος ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη - Εξελίξεις μετά την καρατόμηση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ (Βίντεο)

Είκοσι ημέρες συμπληρώνονται από τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από την OPAP Arena, μετά την καταδρομική επίθεση που έκαναν Κροάτες χούλιγκανς.

Από την μέχρι τώρα ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έχει προκύψει κάποιο αξιόλογο στοιχείο με τον εντοπισμό του δράστη να γίνεται ακόμη πιο δύσκολος με τις οποίες ελπίδες να εστιάζουν πλέον στην ανάλυση των κινητών τηλεφώνων των δραστών.

Παρά τις προφυλακίσεις των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς και των φιλάθλων της ελληνικής ομάδας, ο δολοφόνος του νεαρού φίλου της ΑΕΚ παραμένει άφαντος, αναφέρει το reader.

Την ίδια ώρα, ενώ η εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καρατομήθηκαν πέντε αξιωματούχοι της αστυνομίας για το επιχειρησιακό φιάσκο της 7ης Αυγούστου.

Η γκάφα στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Όπως αναφέρει το Mega, συνολικά έχουν καρατομηθεί 12 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για το επιχειρησιακό φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ αποκαλύπτεται πως αστυνομικοί υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής πως προχώρησαν... σε μία γκάφα.

Ειδικότερα, φέρεται να αποσφράγισαν τα κατασχεμένα αντικείμενα με αποτέλεσμα να τεθεί ζήτημα επιμόλυνσης των εν λόγω πειστήριων από τα DNA των αστυνομικών.

Από την έρευνα που πραγματοποιεί ο επιτελάρχης της ΕΛΑΣ για το συμβάν, κλήθηκαν σε απολογία 8 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Μάλιστα, για τους πέντε κρίθηκε πως έπρεπε να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να το φέρουν οι δύο ταξίαρχοι, που επέτρεψαν στους Κροάτες να φτάσουν έως τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες οι αστυνομικοί;

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες που αναμένεται να ολοκληρωθεί και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αναμένονται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους αξιωματούχους της ΕΛΑΣ, που «ξηλώθηκαν» από τη θέση τους.

Σύμφωνα με το OPEN, η έρευνα δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στην καρατόμησή τους, αλλά θα εξεταστεί να αποδοθούν ποινικές κυρώσεις λόγω του επιχειρησιακού φιάσκου της 7ης Αυγούστου.

Όπως αναφέεται, σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ, διερευνώντας μια πολύ σοβαρή κατηγορία, που έχει να κάνει με την παράβαση καθήκοντος. Παράλληλα, μπορεί να μην ερευνηθεί μόνο η διάσταση αυτή, αλλά από τα στοιχεία που θα έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας, μπορεί να διαπιστώσει και άλλες κατηγορίες που μπορεί να ασκηθούν.

Η έρευνα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να παραδοθεί στον εισαγγελέα. Η έρευνα αυτή περιλαμβάνει και βίντεο από τα διόδια, καθώς ο δικαστικός λειτουργός ήθελε να έχει πλήρη εικόνα για το χρονοδιάγραμμα καθόδου των Κροατών χούλιγκανς στην πρωτεύουσα.