Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 10:53

Πέθανε η ελληνοϊταλίδα ηθοποιός και μοντέλο Άννα Κανάκη

Η Άννα Κανάκη είχε στεφθεί Μις Ιταλία το 1977 σε ηλικία μόλις 15 ετών. Υπήρξε μοντέλο, μετά ηθοποιός σε σχεδόν 30 ταινίες και στη συνέχει έγινε πολιτικός και τέλος συγγραφέας.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών την Τρίτη η Αννα Κανάκη, ελληνοϊταλίδα ηθοποιός και συγγραφέας όπως γνωστοποίησε ο σύζυγός της Μάρκο Μεράτι Φοσκαρίνι.

Η Άννα Κανάκη είχε στεφθεί Μις Ιταλία το 1977 σε ηλικία μόλις 15 ετών. Υπήρξε μοντέλο, μετά ηθοποιός σε σχεδόν τριάντα ταινίες και στη συνέχει έγινε πολιτικός και τέλος συγγραφέας.

Στον κινηματογράφο έπαιξε κυρίως σε κωμωδίες της δεκαετίας του ’80, με σκηνοθέτες πολλές φορές τους Castellano και Pipolo και τον Sergio Martino σε ταινίες όπως “Attila flagello di Dio” (1982), “Occhio, malocchio, prezzemolo e finocchio’ (1983), ‘Acapulco, prima spiaggia… a sinistra’ (1983).
Στη συνέχεια, η Άννα Κανάκη έκανε αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις με συμπρωταγωνιστικούς ρόλους όπως στο «Vento di Ponente» (2002) και στο «La Terza Verità» (2007). Όμως τα τελευταία χρόνια η κύρια ασχολία της ήταν η συγγραφή.

H Κανάκη έκανε πέρασε και από την πολιτική αναλαμβάνοντας επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του κόμματος UDR.
Ακολούθως καταπιάστηκε με τη λογοτεχνία γράφοντας συνολικά τρία μυθιστορήματα.

Πηγή: news247.gr