Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 15:45

Φρίκη στην Πάτρα: Αλεπού εντοπίστηκε κρεμασμένη σε δέντρο

Φρίκη στην Πάτρα: Αλεπού εντοπίστηκε κρεμασμένη σε δέντρο

φωτογραφία αρχείου

Κρεμασμένη αλεπού σε δέντρο, που μάλιστα ήταν και φιμωμένη εντόπισε ένας νεαρός ποδηλάτης στο Πουρναρόκαστρο Αχαΐας, μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το pelop.gr το αποτρόπαιο θέαμα του έκανε εντύπωση και σταμάτησε για να δει τι ακριβώς είχε συμβεί. Τότε, διαπίστωσε ότι η αλεπού ήταν νεκρή.

Ο ποδηλάτης είπε στην «Πελοπόννησο»: «Επειδή πηγαίνω συχνά στο σημείο για προπόνηση, έχω δει κι άλλες φορές αλεπούδες και τσακάλια στην περιοχή του Πουρναρόκαστρου, αλλά δεν μ’ έχουν ενοχλήσει. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη».

Μάλιστα, το pelop.gr αναφέρει ότι ο αυτόπτης μάρτυρας απευθύνθηκε στην αστυνομία κι έκανε επίσημη καταγγελία για κακοποίηση ζώου, ώστε να ερευνηθεί το περιστατικό και να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Κατά τις ίδιες πηγές ήδη άρχισαν οι σχετικές έρευνες από την ΕΛΑΣ για να εντοπιστούν οι βασανιστές και δολοφόνοι του ζώου.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο παρελθόν το κρέμασμα αλεπούς ήταν μια μορφή προειδοποίησης. Ένα βάρβαρο «μήνυμα» σε άλλες αλεπούδες, που κυκλοφορούσαν στην περιοχή με στόχο να μην πλησιάζουν σε χωράφια και στάβλους.