Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 08:21

Ενημερωθείτε για τις υποτροφίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια για τον Νομό Μεσσηνίας

Ενημερωθείτε για τις υποτροφίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια για τον Νομό Μεσσηνίας


Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης επισκέπτεται την Καλαμάτα για μία ξεχωριστή ενημερωτική παρουσίαση.

Γνωρίστε από κοντά τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που γράφει ιστορία στην εκπαίδευση από το 1886.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2024, στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας στις 10:00 πμ, θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε τα πάντα για την εισαγωγή στην Α’ Λυκείου του Anatolia High School, καθώς και να ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

 

Για το σχολικό έτος 2024-25 προσφέρονται επίσης υποτροφίες που αφορούν αποκλειστικά στον Νομό Μεσσηνίας και καλύπτουν διαμονή στο οικοτροφείο του σχολείου.

Στο καταπράσινο campus του Ανατόλια που εκτείνεται σε περισσότερα από 40 στρέμματα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, πέρα από τις υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τις βιβλιοθήκες, υπάρχουν επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρα, αίθουσες εκδηλώσεων και ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένα παιδί για να καλλιεργήσει τις δεξιότητές του και να αναπυχθεί σφαιρικά ως προσωπικότητα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. 

Το οικοτροφείο που λειτουργεί εντός του σχολείου φιλοξενεί μαθητές/-τριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτελεί μια δεύτερη οικογένεια που ζει αρμονικά, μεγαλώνει και αλληλοϋποστηρίζεται. Παρέχει άνετη διαμονή, διαθέτει τραπεζαρία, χώρους μελέτης, αίθουσα ψυχαγωγίας και γυμναστήριο, ενώ προσφέρει στους οικότροφους πλήρη σίτιση, ιατρική περίθαλψη και επιμέλεια από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στο Anatolia High School το τυπικό πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας ενισχύεται με καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και έμφαση στην κριτική σκέψη, την αυτενέργεια και τη δημιουργικότητα. Δίνεται στους/-τις μαθητές/-τριες η ευκαιρία να συμμετέχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων, καλλιεργώντας παράλληλα αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η κοινωνική ευαισθησία. 

Στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου προσφέρεται επίσης και το πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate – IBDP), για όσους ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, χτίζοντας το δικό τους πρόγραμμα σπουδών με βάση την κλίση και τα ενδιαφέροντά τους.

Μάθετε περισσότερα για τις υποτροφίες στον Νομό Μεσσηνίας και δηλώστε συμμετοχή στην ενημερωτική παρουσίαση στο https://anatolia.edu.gr/el/highschool/admissions/ypotrofies/a-lykeiou