Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 08:31

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (βίντεο)

Μέσα στο κτίριο του ΑΠΘ εισέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις για να απομακρύνουν φοιτητές από τη Νομική Σχολή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται περίπου από τις 5:30 το πρωί της Δευτέρας, επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, για την απομάκρυνση φοιτητών ώστε να λήξει η κατάληψη στην οποία είχε προχωρήσει ο Σύλλογος Φοιτητών της σχολής και να πραγματοποιηθεί κανονικά η εξεταστική.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ήρεμη, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στο κτίριο και πραγματοποιούν ελέγχους στις αίθουσες.

Οι αστυνομικές Aρχές δεν προχώρησαν σε προσαγωγές ή συλλήψεις. “Πάνοπλοι άνδρες για άλλη μια φορά εισέβαλαν στο ΑΠΘ. Οι αρχές μας κάλεσαν να αποχωρήσουμε για να παραδοθεί στη Νομική του ΑΠΘ”, αναφέρει φοιτήτρια του ΑΠΘ.

Της αστυνομικής εισβολής είχε προηγηθεί επιστολή του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Παναγιώτη Γκλαβίνη, με την οποία ζητούσε την λήξη της κατάληψης. Μάλιστα, η Συντονιστική Επιτροπή της Κατάληψης των φοιτητών είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για “εκβιαστική στάση” της Κοσμητείας.

“Η δημόσια δύναμη επενέβη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ κι έθεσε τέλος σε μια πολυήμερη κατάληψη του κτηρίου μας. Η συνέλευση της σχολής στις 7/2 τόνισε ότι η κατάληψη δημοσίων κτηρίων δε δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων είτε αυτά είναι φοιτητικά είτε οποιαδήποτε άλλα” είπε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Πρόσθεσε ότι “πριν από λίγο τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έπραξαν το καθήκον τους και ανοίξανε τη Νομική Σχολή αποκαθιστώντας της λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας που είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν των παιδιών που φοιτούν σε αυτήν και για το μέλλον του τόπου”.

Πηγή: news247.gr