Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 09:24

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Καταγγελία για παρόμοια περιστατικά στο ίδιο ΑΤ στο παρελθόν (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Καταγγελία για παρόμοια περιστατικά στο ίδιο ΑΤ στο παρελθόν (βίντεο)

Δημοτικός Σύμβουλος των Αγίων Αναργύρων ανέφερε ότι υπήρξε ανεπαρκής αντίδραση του ίδιου Αστυνομικού Τμήματος σε καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας του παρελθόντος.

Για ανεπαρκή στάση των αστυνομικών και μάλιστα του ίδιου Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής σε αντίστοιχα περιστατικά με αυτό της άτυχης 28χρονης έκανε λόγο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Ο Θόδωρος Μαξούρας, μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι ο ίδιος είχε συνοδεύσει κάτοικο του δήμου προκειμένου να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία και η αντιμετώπιση που είχαν ήταν η αδιαφορία εκ μέρους των αστυνομικών.

“Είχε ζητήσει τη βοήθειά μου μία δημότισσα. Είναι καθήκον και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βοηθά και να κάνει ό,τι μπορεί για τους πολίτες της. Πήγα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μία κατάσταση τραγελαφική. Αυτό δεν οφείλεται στην ανυπαρξία του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά είναι το σύστημα έτσι που δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

Δέχτηκα κλήση για να βοηθήσω τη συγκεκριμένη δημότισσα σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήρθα στο Αστυνομικό Τμήμα και ήρθαμε για να πούμε το συμβάν. Ήταν μόνο γραφιάδες. Μόνο έγραφαν. Δεν υπήρχε προστασία κανενός.

Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια. Κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας πήγε σπίτι του. Βεβαίως και είπαν στη γυναίκα εκείνη να γυρίσει στο σπίτι με τον κακοποιητή της. Το θέμα πήρε τη δικαστική οδό. Και δεν είναι μόνο ένα γεγονός. Μου έχουν τύχει δύο-τρία συμβάντα στην περιοχή”.

 

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER