Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 20:40

Eρχονται σκόνη και ζέστη από την Πέμπτη (βίντεο)

Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες και πολλή σκόνη στην ατμόσφαιρα από την Πέμπτη και μετά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Ενδεικτικά σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς. Τοπικά στα νότια και την Κρήτη δεν αποκλείεται να αγγίξουμε και τους 34 με 36 βαθμούς, συνοδεία νοτιάδων. Η σκόνη θα έχει έντονη και επίμονη παρουσία στην ατμόσφαιρα της χώρας, συμβάλλοντας στο αίσθημα δυσφορίας. 

Ειδικότερα, την Τετάρτη στα βόρεια και τα ορεινά περιμένουμε νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές, με αρκετή ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 27 βαθμούς, έως 23 με 25 στα υπόλοιπα. Στην Αττική αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχει αρκετή συννεφιά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

Την Πέμπτη αναμένονται κάποιες νεφώσεις με παροδικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι νοτιάδες έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο, η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς στα δυτικά.

Πηγή: ertnews.gr