Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 19:20

Φωτιές: Μαίνονται τα μέτωπα σε Χίο, Κω και Ηράκλειο Κρήτης

Φωτιές: Μαίνονται τα μέτωπα σε Χίο, Κω και Ηράκλειο Κρήτης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στα μέτωπα που μαίνονται σε Χίο, Κω και Κατωφύγι Κρήτης.

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλουν πυροσβέστες και εθελοντές στις φωτιές που μαίνονται για ακόμη μια ημέρα στη χώρα.

Οι μεγαλύτερες προσπάθειες επικεντρώνεται- κυρίως- σε Κω, Χίο και Κατωφύγι Κρήτης, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στη Μονεμβασιά.

Η φωτιά στην Κω βρίσκεται σε εξέλιξη με τις εναέριες δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί και να επιχειρούν έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, μαζί με τις επίγειες δυνάμεις που είναι 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Επίσης, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημεία όπου καίνε οι φλόγες είναι διάσπαρτα. Επιπλέον, κατόπιν του μηνύματος από το 112 που εστάλη, όσοι τουρίστες και κάτοικοι είναι στην Καρδάμαινα και δεν έχουν όχημα, μπορούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να απομακρυνθούν.

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Χίο, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα, για την οποία εστάλη και μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους.

Στο μέτωπο επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα ενώ συνδρομή υπάρχει από υδροφόρες.

Λίγο μετά τις 18:00, νέος συναγερμός σήμανε στην Κρήτη για δασική φωτιά εκδηλώθηκε στο Κατωφύγι του Δήμου Βιάννου Ηρακλείου.

Μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το «112» προκειμένου όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Πηγή: news247.gr