Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 15:44

Θεσσαλονίκη: Στο «Παπάφειο» Ίδρυμα ο 12χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονο στα Διαβατά

Θεσσαλονίκη: Στο «Παπάφειο» Ίδρυμα ο 12χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονο στα Διαβατά

 

Το αναμορφωτικό μέτρο της τοποθέτησής του στο «Παπάφειο» Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακρίτρια για τον 12χρονο που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν 9χρονο, στην περιοχή των Διαβατών.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για βιασμό με θύμα ανήλικο, πράξη για την οποία απολογήθηκε σήμερα - παρουσία παιδοψυχολόγου - στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Ο ανήλικος κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον 9χρονο (κάτι που προκύπτει άλλωστε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα κατά την εξέτασή του), τονίζοντας όμως ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεση του θύματος, αρνούμενος την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη.

Κατά πληροφορίες δεν έχει διευκρινιστεί η χρονική διάρκεια της παραμονής του στο «Παπάφειο», θέμα για το οποίο αναμένεται να αποφασίσει η ανακρίτρια.

Για την ίδια υπόθεση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία του παππού του 9χρονου στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., είχαν συλληφθεί και οι γονείς του 12χρονου. Απολογήθηκαν στην ίδια ανακρίτρια για το πλημμέλημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ