Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 19:17

Χαμός με τριζόνια και «ιπτάμενες» κατσαρίδες στα Τρίκαλα (βίντεο)

Χαμός με τριζόνια και «ιπτάμενες» κατσαρίδες στα Τρίκαλα (βίντεο)

Ανάστατα είναι τα Τρίκαλα τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του κάμπου, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους εκατομμύρια τριζόνια.

Τα έντομα εμφανίζονται κατά χιλιάδες κυρίως τη νύχτα ενώ στους δρόμους υπάρχουν αμέτρητα πατημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ο τεράστιος αριθμός των εντόμων έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους καθώς είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, ενώ αρκετοί κάνουν λόγο για «κατσαρίδες που πετάνε» καθώς το περπάτημά τους μοιάζει πολύ με της κατσαρίδας.

Μάλιστα οι κάτοικοι φοβούνται να ανοίξουν τα παράθυρά τους καθώς εισβάλουν αμέσως μέσα στα σπίτια και άλλους χώρους και πολλά περνάνε στους και κάτω από τις πόρτες το πολύ μικρό κενό που έχουν.

Οι πολίτες ζητούν να γίνει ψεκασμός στα σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των εντόμων, καθώς φοβάται για τυχόν αρρώστιες ή επιδημίες που μπορεί να μεταφέρουν.
Βεβαίως κανείς δε γνωρίζει από που ήρθαν, γιατί ήρθαν, υπάρχει πρόβλημα υγείας από την εμφάνισή τους, θα είναι για καιρό εδώ και αν υπάρχει τελικά τρόπος απομάκρυνσης τους.

Ο Νίκος Σαλέπης το βράδυ του Σαββάτου (06/07) τράβηξε ένα ενδεικτικό βίντεο και φωτογραφίες από τον Πυργετό Τρικάλων για το trikalaola.gr και ανάλογες εικόνες παρατηρούνται σε πάρα πολλά σημεία μέσα στην πόλη και σε πολλά χωριά του κάμπου.
Για τα ορεινά χωριά δεν υπάρχει ενημέρωση για παρουσία μεγάλου αριθμού τριζονιών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει αποφασιστεί εάν υπάρχει δυνατότητα ψεκασμού ή άλλου τρόπου απομάκρυνσης των ενοχλητικών εντόμων.

Πηγή: www.koutipandoras.gr