Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 19:55

Βασίλης Μάγγος: Απόπειρα συγκάλυψης καταγγέλλει ο πατέρας του

Βασίλης Μάγγος: Απόπειρα συγκάλυψης καταγγέλλει ο πατέρας του

Με μία αιχμηρή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου ζητά την εξαίρεση του εισαγγελέα που κλήθηκε να χειριστεί την υπόθεση.

Ως “μονόδρομο” χαρακτηρίζει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου την εξαίρεση του εισαγγελέα ο οποίος κλήθηκε πρόσφατα να χειριστεί την υπόθεση βασανισμού του γιου του από αστυνομικούς.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πατέρας του 26χρονου φοιτητή, που πέθανε λίγο καιρό μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, ο εισαγγελέας που χρεώθηκε την υπόθεση είναι εκείνος που αρχικά είχε ρίξει στα μαλακά τους εμπλεκόμενους.

Παράλληλα, ο Γιάννης Μάγγος αναφέρει πως “θέλει να πιστεύει ότι πρόκειται για λάθος” διαφορετικά “η δίκη δεν έχει κανένα νόημα”.

Υπενθυμίζεται πως, προ μηνών, υπήρξε ανατροπή στη δίκη του Βασίλη Μάγγου για τον άγριο ξυλοδαρμό του από έξι αστυνομικούς. Πλέον, οι δράστες της επίθεσης κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για:

Βασανιστήρια κατά συναυτουργία και κατά συρροή
Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή
Έκθεση κατά συναυτουργία
Παράνομη κατακράτηση κατά συναυτουργία

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Μάγγου:
“ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΓΓΟΣ, Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ;

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι η εισαγγελία Βόλου μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου, χρέωσε την υπόθεση του παιδιού μας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κ. Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την από 27-2-2024 παραπάνω Διάταξη, κατηγορούμενοι τώρα είναι έξι αστυνομικοί για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις: 1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή 2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή 3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και 4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία.

Ο κ. Παπαϊωάννου όμως είναι αυτός ο ίδιος εισαγγελέας, που είχε χρεωθεί αρχικά την υπόθεση και την είχε στείλει στο Μονομελές, κατηγορώντας μόνο τρεις αστυνομικούς και μόνο για πλημμελήματα…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για λάθος και ότι η εξαίρεση του κ. Παπαϊωάννου από την υπόθεση είναι μονόδρομος.

Σε αντίθετη περίπτωση η δίκη δεν έχει κανένα νόημα. Ας μας ταχυδρομήσουν και την απόφαση του δικαστηρίου τους στο σπίτι μας. Εξάλλου τέσσερα χρόνια όλα στα παρασκήνια γίνονται. Ας γνωρίζουν όμως ότι τότε απέναντί τους δεν θα είμαστε μόνο εμείς, αλλά και η κοινωνία που συμπαραστέκεται στην υπόθεσή μας.

Όχι στην συγκάλυψη εγκληματιών. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΑΓΓΟ”.

Πηγή: news247.gr