Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 19:03

Πρώτο κρούσμα πανώλης των αιγοπροβάτων στην Αττική (βίντεο)

Πρώτο κρούσμα πανώλης των αιγοπροβάτων στην Αττική (βίντεο)

Το πρώτο κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα της Αττικής, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων εντοπίστηκε και σε κτηνοτροφική μονάδα της Αττικής και συγκεκριμένα, σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την ώρα που το θέμα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη Θεσσαλία, ενώ κρούσμα υπάρχει και στην ορεινή Κορινθία.

Τις τελευταίες ημέρες, το προσωπικό των Τοπικών Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (ΤΚΕΝ) της Περιφέρειας Αττικής είχε θέσει σε καραντίνα δύο κτηνοτροφικές μονάδες που είχαν προμηθευτεί νομίμως ζώντα αμνοερίφια από τη Ρουμανία.

Η ενημέρωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής: “Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας Αττικής στην εμφάνιση του πρώτου κρούσματος αφρικανικής πανώλης των αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο, καθώς ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, είχε θέσει ήδη σε επιφυλακή όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετές ημέρες το εξειδικευμένο προσωπικό των Τοπικών Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (ΤΚΕΝ) της Περιφέρειας Αττικής είχε θέσει σε καραντίνα δύο κτηνοτροφικές μονάδες που είχαν προμηθευτεί νομίμως ζώντα αμνοερίφια από τη Ρουμανία. Μετά την ειδοποίηση των ιδιοκτητών μονάδας στον Ασπρόπυργο περί ύποπτων συμπτωμάτων στα ζώα τους, οι κτηνίατροι της Περιφέρειας προέβησαν σε αιμοληψίες, διαπιστώνοντας το πρώτο κρούσμα στην Αττική.

Πηγή: news247.gr