Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 14:43

Αντιδράσεις από γονείς θυμάτων για το εισιτήριο στη συναυλία για τα Τέμπη

Αντιδράσεις από γονείς θυμάτων για το εισιτήριο στη συναυλία για τα Τέμπη

Αντιδράσεις για τη μεγάλη συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, με γονείς των θυμάτων να διαφωνούν για το οικονομικό αντίτιμο.

Δεν προλάβαμε να διαβάσουμε την είδηση για τη μεγάλη συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο – η οποία προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου – και η ανακοίνωση φαίνεται ότι δημιούργησε διαφωνίες και διενέξεις από εκεί που κανείς δεν το περίμενε.

Θυμίζουμε ότι στην εκδήλωση έχουν κληθεί και συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου και υπάρχει εισιτήριο εισόδου 15 ευρώ, κάτι που όπως φαίνεται προκάλεσε αντιδράσεις από γονείς θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων στην κοιλάδα των Τεμπών.

Ήδη αναμέναμε τη διοργάνωση μιας συναυλίας για τα Τέμπη από τα λόγια του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην “τελευταία” εμφάνισή του στο Θέατρο Βράχων τον περασμένο Ιούνιο, όπου πριν τραγουδήσει το ανατριχιαστικό κομμάτι «Κοιλάδα των Τεμπών», ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβρη θα παίξει για τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών.

Η ανακοίνωση της συναυλίας έφερε την αντίδραση του κ. Νίκου Πλακιά, του πατέρα των δίδυμων Χρυσής και Θωμαΐδας που χάθηκαν στα Τέμπη μαζί με την ανιψιά του Αναστασία.

Ο Νίκος Πλακιάς εξέφρασε την αντίρρησή του με τη διοργάνωση συναυλίας με εισιτήριο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες θυμάτων που αντιτίθενται σε εκδηλώσεις με οικονομικά αντίτιμα. Μάλιστα ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν ασφαλιστικά μέτρα προς τους καλλιτέχνες που συναίνεσαν να εμφανιστούν.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Πλακιάς στην ανάρτησή του ανέφερε:

“Διαβάζω ότι διάφοροι καλλιτέχνες θα παραβρεθούν αφιλοκερδώς στο καλλιμάρμαρο για μια συναυλία που θα είναι αφιερωμένη στα ΤΕΜΠΗ. Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και οι @sokratismalamas @ thanasispapakonstantinou@foivosdelivorias και άλλοι. Μέχρι εδώ όλα καλά μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο εισιτήριο για την είσοδο με αντίτιμο 15 €. Γνωρίζετε που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Γνωρίζετε ότι ο σύλλογος που το διοργανώνει απαρτίζεται από 6 οικογένειες;

Ζητήσατε καταστατικό συλλόγου; Ζητήσατε να δείτε αν είναι νόμιμος; Γνωρίζετε ότι όλες οι άλλες οι οικογένειες είμαστε αντίθετοι σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά αντίτιμα. Χαιρετώ την κίνησή σας και ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε. Θα σας πω μόνο ακυρώστε την παρουσία σας εκεί διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα.

Οποιος έχει οικονομική ανάγκη να χρησιμοποιήσει μόνο το όνομα του συγγενή του και όχι τον αριθμό 57 και πληθυντικό όπως πχ ΘΥΜΑΤΩΝ. Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€. Κάποτε θα κάνουμε αυτή την συναυλία χωρίς οικονομικά αντίτιμα και με χιλιάδες κόσμο.”
Όπως φαίνεται από αναρτήσεις στη σελίδα του κ. Πλακιά στο X/Twitter, οικογένειες κι άλλων θυμάτων υποστηρίζουν τη θέση του για συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

Και η Βάσω Κούλπα, μητέρα του 21χρονου Τάσου Κουτσόπουλου από την Καρδίτσα που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη τονίζει ότι “η δολοφονία του παιδιού μου δεν κοστολογείται με αντίτιμο εισιτηρίου”.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ξεκαθαρίζει ότι “τα έσοδα θα δοθούν για τις ανάγκες που έχει για τις νομικές κινήσεις του. Οι οικογένειες δεν έχουν ανάγκη από χρήματα. Οι νομικές κινήσεις που θα κάνουν χρειάζονται ποσά για τα οποία καμία ελληνική οικογένεια δεν θα ήταν προετοιμασμένη“.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Πλακιάς στην τηλεοπτική εκπομπή Το Πρωινό σήμερα ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι δεν συμφωνεί με το χρηματικό ζήτημα της συναυλίας για τα Τέμπη. “Αν δεν είχε αντίτιμο δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Δεν γίνεται να γίνει κάτι για 5 οικογένειες και οι άλλες 50 να μην συμμετέχουν.”

“Εγώ πού τα βρίσκω τα χρήματα; Όποιες έρευνες γίνονται στο Δικαστικό Λαρίσης είναι όλες πληρωμένες. Τους δικηγόρους τους πληρώνω εγώ. Δηλαδή κι εγώ μπορώ να πάω στο εξωτερικό να κάνω συναυλία; Να αναφέρουν ονομαστικά ποιοι κάνουν τη συναυλία, ποιες οικογένειες είναι, ποια θύματα εκπροσωπούν και να βάλουν και 200 ευρώ εισιτήριο. Τα 57, ο πληθυντικός αυτός δεν μου αρέσει. Όχι ένας σύλλογος που είναι 6 θύματα να κάνει συναυλία για 57. Δεν μπορώ εγώ να βλέπω κάποιον στο δρόμο να μου λέει σε ενίσχυσα με 15 ευρώ και να μην ξέρω πού πήγαν τα χρήματα και τι. Με αντίτιμο όχι, τέλος.”

Πηγή: news247.gr