Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 15:28

Επεκτείνεται ως το 2025 η συμφωνία Energean-BP για τον Πρίνο

Γράφτηκε από την
Επεκτείνεται ως το 2025 η συμφωνία Energean-BP για τον Πρίνο

Επεκτείνεται ως το Νοέμβριο του 2025 η συμφωνία Energean με την BP για την πώληση της παραγωγής του Πρίνου ως το Νοέμβριο του 2025 του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τον Πρίνο, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα.

Η αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών είχε συναφθεί το 2013 και κάλυπτε την περίοδο έως και την 31η Ιουλίου 2021, η οποία επεκτείνεται τώρα για άλλα τέσσερα χρόνια.

Στο διάστημα αυτό υλοποιείται παράλληλα επενδυτικό πρόγραμμα για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου καθώς και για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον. Το πρόγραμμα έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από δανειακή σύμβαση που βασίζεται στα διαπιστωμένα αποθέματα υδρογονανθράκων και περιλαμβάνει έως 25 γεωτρήσεις καθώς και την τοποθέτηση δύο νέων εξεδρών ως το 2021.

Ο κ.Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean Oil & Gas, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την επέκταση της συμφωνίας μας με την BP, μιας σχέσης που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και πλέον εξελίσσεται σε στρατηγική συνεργασία η οποία διασφαλίζει τις ταμειακές ροές από την παραγωγή μας στην Ελλάδα. Στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, η BP έχει ανελλιπώς παραλάβει φορτία της παραγωγής πετρελαίου του Πρίνου, την οποία και έχει καθιερώσει στις διεθνείς αγορές.

Η αύξηση της παραγωγής της Energean στην Ελλάδα, η ύψους 1,6 δισεκ. δολαρίων επένδυση της πρώτης φάσης στην ανάπτυξη των θαλάσσιων κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ και η ερευνητική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν το επίκεντρο της στρατηγικής μας. Πιστεύουμε ότι η επέκταση της συμφωνίας με την BP ενισχύει περαιτέρω τις προοπτικές μεγιστοποίησης της αξίας που λαμβάνει ο όμιλος της Energean από τον Πρίνο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER