Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 10:00

Δεκαπενταύγουστος: Στο «κόκκινο» οι προκρατήσεις - Οι κορυφαίοι προορισμοί και το κόστος διαμονής

Γράφτηκε από την
Δεκαπενταύγουστος: Στο «κόκκινο» οι προκρατήσεις - Οι κορυφαίοι προορισμοί και το κόστος διαμονής

Υψηλό ποσοστό προ - κρατήσεων καταγράφεται και στους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας με πρωταγωνιστή την Πελοπόννησο και την Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες συμπατριώτες μας καθώς και για τους Βαλκάνιους.

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι για το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας ήταν αυτό του 2020 εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ σημαντικές ήταν οι απώλειες και για την ελληνική οικονομία, οι οποίες άγγιξαν το 77,12% σε σχέση με το 2019. Οι τουριστικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν μόλις στα 4,28 δισ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ τη χώρα μας επισκέφτηκαν κατά 77% λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με την έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το πανελλήνιο δίκτυο κτηματομεσιτών, E - Real Estates.

Τι επιλέγουν φέτος οι τουρίστες
Τη φετινή χρονιά όπως και το 2020, οι περισσότεροι τουρίστες τόσο εγχώριοι, όσο και αλλοδαποί επιλέγουν κυρίως αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν ιδιωτικότητα ώστε να μην έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο με στόχο την θωράκιση της υγείας τους βάση των ειδικών συνθηκών που διανύουμε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες που φιλοξενούν ακίνητα που αξιοποιούνται - διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/και με σήμα του Ε.Ο.Τ τα δεδομένα είναι πολύ ενθαρρυντικά όσον αφορά τις προ - κρατήσεις ιδιαίτερα για το χρονικό διάστημα 13/8-18/8 που αγγίζουν ακόμη και το 100% σε πολλούς νησιωτικούς προορισμούς, αποδεικνύοντας ότι οι τόσο οι αλλοδαποί τουρίστες όσο και οι εγχώριοι θέλουν να ταξιδέψουν και τηρούν τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η πολιτεία για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα, υψηλό ποσοστό προ - κρατήσεων καταγράφεται και στους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας με πρωταγωνιστή την Πελοπόννησο και την Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες συμπατριώτες μας καθώς και για τους Βαλκάνιους.

Τα συμπεράσματα της έρευνας που εκπόνησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο, E - Real Estates για φέτος το καλοκαίρι


NEWSLETTER