Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 18:54

Στον Πειραιά "βαπτίστηκε" το Silver Moon

Γράφτηκε από την
Στον Πειραιά "βαπτίστηκε" το Silver Moon


Η πρώτη ονοματοδοσία κρουαζιερόπλοιου μετά την εμφάνιση της πανδημίας, φέρει ελληνικό στίγμα.

Η κρουαζιέρα αποτελεί για την Ελλάδα ένα πολύ σημαντικό τμήμα για τον τουρισμό, ενώ και η Ελλάδα είναι για τις εταιρείες κρουαζιέρας σημείο – κλειδί για την ανάπτυξή τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, η Silversea Cruises διάλεξε τον Πειραιά για να ονοματοδοτήσει το νεότευκτο (2020) κρουαζιερόπλοιό της.

Το Silver Moon, έγινε έτσι το πρώτο πλοίο που «βαπτίστηκε» από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Χωρητικότητας 40.700 τόνων και με μέγιστη δυνατότητα φιλοξενίας 596 άτομα (ισάριθμο προσωπικό), ήδη κάνει home porting στην Ελλάδα, έχοντας προγραμματίσει 70 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια, πολλές εκ των οποίων στη νησιωτική χώρα (Σαντορίνη, Μύκονος, Ρόδος, Κέρκυρα) και σε νέους, για την κρουαζιέρα, προορισμούς, όπως η Αμοργός, η Σύρος και η Πάτμος.

Επίσης, το πλοίο θα επισκέπτεται και την Κύπρο και αναμένεται να πλέει στις ελληνικές θάλασσες μέχρι τον Νοέμβριο με δεκαήμερες κρουαζιέρες, ενώ την 1η Νοεμβρίου, με βάση το μέχρι στιγμής πρόγραμμα, θα εκκινεί από τον Πειραιά για μια 16ήμερη κρουαζιέρα προς το Ντουμπάι. Στη συνέχεια το πλοίο θα ταξιδεύει στην Ασία μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2022, οπότε και επιστρέφει στον Πειραιά για να εκκινήσει μια μοναδική κρουαζιέρα 91 ημερών μέχρι τη Στοκχόλμη, τη λεγόμενη κρουαζιέρα «Grande Europe» (Μεγάλο Γύρο της Ευρώπης.» που η τιμή της ξεκινάει από 46.000 ευρώ ανά άτομο.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, επισήμανε κατά την παρουσία του, ότι «η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που στήριξε ενεργά την κρουαζιέρα. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε δύσκολους καιρούς, όπως η περίοδος της πανδημίας που διανύουμε από πέρσι, για να στηρίξουμε την κρουαζιέρα, τόσο διευκολύνοντας την τροφοδοσία των πλοίων όταν δεν πραγματοποιούσαν κρουαζιέρες, όσο και μέσω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία και υλοποιήσαμε με τη βοήθεια των ειδικών, πρωτοπορώντας στην πραγματοποίηση της κρουαζιέρας και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον Αύγουστο θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχτούμε περισσότερα από 40 κρουαζιερόπλοια στο Αιγαίο. Φέτος, μάλιστα, είναι περισσότερα εκείνα που κάνουν «Homeporting», όπως από όσα περνάνε «Transit», κάτι που είχε να συμβεί από το 1971. Όλα αυτά αποδεικνύουν τις στενές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των εταιρειών κρουαζιέρας».

Ο Richard D. Fain, πρόεδρος και CEO της Royal Caribbean Group, μητρικής εταιρίας της Silversea Cruises, τόνισε ότι «το πρώτο από τα βαφτίσια της Silversea, ως μέρος της Royal Caribbean Group, ήταν πραγματικά μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή».


«Σήμερα το Silver Moon αποτελεί το 9ο πλοίο του στόλου μας, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη για την κρουαζιέρα του 21ου αιώνα. Ως το πρώτο υπερπολυτελές νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που ξεκίνησε ταξίδια φέτος, το Silver Moon πρωτοπορεί στην ολική επιστροφή της υπερπολυτελούς κρουαζιέρας. Αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του κλάδου μας», ανέφερε ο Roberto Martinoli, πρόεδρος και CEO της Silversea Cruises.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Αλμπέρτη, εκπρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα, τον επόμενο χρόνο αναμένεται να διπλασιαστούν οι προσεγγίσεις της Silversea στα ελληνικά λιμάνια, ενώ τον Αύγουστο αναμένεται ακόμα ένα πλοίο της Silversea στην Ελλάδα και τον Πειραιά, το Silver Whisper. Επίσης, για υποστηρικτικές υπηρεσίες (αλλαγές πληρωμάτων κλπ.), βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας το Silver Explorer, από την περασμένη Άνοιξη.

Καταλήγοντας, όσων αφορά στη ζήτηση, ο Richard D. Fain, ανέφερε ότι είναι πολύ ισχυρή για το 2022-2023 αλλά και για την επόμενη χρονιά και σε αυτό συμβάλλει του γεγονός ότι και οι εταιρείες κρουαζιέρας προσαρμόστηκαν εγκαίρως, υιοθετώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για να διασφαλίσουν όσο γίνεται την υγειονομική προστασία των ταξιδιωτών τους. Ωστόσο, υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης ενός διαδρόμου ασφαλείας μεταξύ Ελλάδας και λιμανιών εκτός ΕΕ, όπως το Ισραήλ, για την ανάπτυξη του homeporting.

Πηγή: news247

 


NEWSLETTER