Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 19:28

Σ. Κεδίκογλου: Σημαντικές για την οικονομία και την τοπική απασχόληση οι ελληνικές λιμνοθάλασσες


   

Οι επιπτώσεις που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού αλλά και οι ζημιές που υπέστησαν οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί των λιμνοθαλασσών συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου με εκπροσώπους του Συνδέσμου Αλιευτικών Συνεταιρισμών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών «Στέλιος Μπαλάσης», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Π. Αττικής, Χάρη Ρώμα.


Για οικοσυστήματα υγροβιότοπων ιδιαίτερης σημασίας έκανε λόγο ο κ. Κεδίκογλου, αναφερόμενος στις λιμνοθάλασσες σημειώνοντας παράλληλα ότι στηρίζουν την τοπική απασχόληση και οικονομία.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι εξέφρασαν τις ενστάσεις αλλά και τις προτάσεις τους αναφορικά για μια σειρά από συγκεκριμένες τροπολογίες που αφορούν στις εκμεταλλεύσεις των λιμνοθαλασσών.

Ζήτησαν επίσης την παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού να υπάρξει μέριμνα για την οικονομική ενίσχυση των αλιευτικών συνεταιρισμών, με τον κ. Κεδίκογλου να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει πιθανές λύσεις στα αιτήματά τους, σε συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά και τα συναρμόδια υπουργεία.

ΑΠΕ