Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 17:50

Ενοίκια: Ένας... βασικός μισθός για ένα σπίτι έως 70 τετραγωνικά στην Αθήνα

Γράφτηκε από την
Ενοίκια: Ένας... βασικός μισθός για ένα σπίτι έως 70 τετραγωνικά στην Αθήνα

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές των ενοικίων των ακινήτων στην ελληνική πρωτεύουσα, με νέους και νέες που επιχειρούν να μείνουν μόνοι τους, είτε να δυσκολεύονται εξαιρετικά να τα βγάλουν πέρα είτε να αναστέλλουν την έξοδο από την πατρική κατοικία για αργότερα, αφού και τα εισοδήματα δεν αυξάνονται με αντίστοιχο τρόπο.

Για ένα νέο ζευγάρι που αναζητά μια κατοικία 50 έως 70 τετραγωνικών, η τιμή κυμαίνεται περίπου στο ύψος ενός βασικού μισθού. Συνυπολογίζοντας την τιμή του ρεύματος, της θέρμανσης και των κοινοχρήστων σε πολλές περιπτώσεις, το εγχείρημα φαντάζει για πολύ κόσμο ως «όνειρο».

Σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας, το Παγκράτι, το Χαλάνδρι, την Καλλιθέα και την περιοχή του Ζωγράφου, τις οποίες ερευνήσαμε, οι τιμές ενοικίασης των ακινήτων για σπίτια 50-70 τ.μ. διαμορφώνονται περίπου στα 8 με 10 ευρώ ανά τετραγωνικό. Δηλαδή για ένα σπίτι 60 τετραγωνικών, η τιμή ενοικίασης είναι περίπου στα 500 ευρώ. Φυσικά η τιμή εκτοξεύεται αναλόγως αν το σπίτι είναι καινούργιο ή ανακαινισμένο και αν διαθέτει οικιακό εξοπλισμό όπως έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Δείτε τι ισχύει για τις περιοχές της Αθήνας σχετικά με τα ενοίκια εδώ.


NEWSLETTER