Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 22:18

Τέλη Κυκλοφορίας: Έρχεται παράταση έως τις 29 Φεβρουαρίου

Τέλη Κυκλοφορίας: Έρχεται παράταση έως τις 29 Φεβρουαρίου

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, την παράταση έως τις 29 Φεβρουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ουσιαστικά θα ανακοινωθεί παράταση στην αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας για δύο μήνες, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, προανήγγειλε μικρή παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2024, και συνεπώς για την πληρωμή τους.

«Θα σας παραπέμψω σε μια διάταξη που θα κατατεθεί ενδεχομένως και σήμερα και θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις», τόνισε αρχικά.

«Παρ’ όλα αυτά, ενδεχομένως-γιατί φέρνουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία-για κάποιες μέρες να έχουμε και μια παράταση στη διαδικασία» είπε ο Χάρης Θεοχάρης για τα τέλη κυκλοφορίας 2024.

Άξιο αναφοράς είναι ότι υπήρχε αγωνία για το εάν θα πάρουν παράταση τα τέλη κυκλοφορίας 2024, καθώς μόλις το 30% με 40% είχε πληρωθεί μέχρι την Κυριακή (17/12).