Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 14:01

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δεν υπάρχει άλλη χώρα, της Ευρώπης, που κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δεν υπάρχει άλλη χώρα, της Ευρώπης, που κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα

 

Στον έλεγχο που ξεκινά η Πολιτεία για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η διασταύρωση των στοιχείων από την ΑΑΔΕ αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο και όπως σημείωσε ο πρόεδρος, «είναι θέμα πολιτικής βούλησης η αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στους ελληνικούς δρόμους υπολογίζονται σε, περίπου, 500.000 και υπενθύμισε ότι τα πρόστιμα κινούνται από 250 ευρώ έως 1.000, ανάλογα με το είδος του οχήματος.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι «δεν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης που κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα», ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται για πρόβλημα με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε όσα οχήματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο(ΚΤΕΟ), σημειώνοντας ότι και αυτό αποτελεί πρόβλημα, καθώς ενδέχεται να κυκλοφορούν στους δρόμους ακατάλληλα οχήματα, για αυτό και τόνισε ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

ΑΠΕ