Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 14:00

Αλέξης Χαρίτσης: Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Στο «ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα» της κυβέρνησης, με βάση ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο www.bigbusinesss.gr, και σημείωσε ότι δεν προκύπτει αυτή η ανάγκη επειδή μας το ζητάει το Eurogroup αλλά γιατί η ελληνική πλευρά θέλει να σχεδιάσει την επόμενη μέρα «με συγκροτημένο τρόπο προεργασίας».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα υπάρξει «δυναμική διαδικασία με την κοινωνία», στον τρόπο κατάρτισής του αναπτυξιακού σχεδίου ενώ πρόσθεσε, ως επικεφαλής στην αρμόδια Διϋπουργική Επιτροπή για τις Επενδύσεις, ότι «έχει αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον από τον περασμένο Ιούνιο». Επίσης, ανέφερε πως άνοιξε ο δρόμος για επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ μέσα σε λίγους μήνες, οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν τα 4 δισ. ευρώ το 2017, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση του ότι θα είναι πολύ περισσότερες το 2018. Ωστόσο, δηλώνει ότι σκοπός είναι να υπάρχουν «επενδύσεις με δικλείδες ασφαλείας» που «δεν δημιουργούν περιβαλλοντικά, εργασιακά ή άλλου είδους προβλήματα».

Σχετικά με το ονοματολογικό ο κ.Χαρίτσης ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που «θα διασφαλίζει την καλή γειτονία, χωρίς λογικές αλυτρωτισμού», ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να «επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα». Ιδιαίτερα για τη ΝΔ σημείωσε ότι «σύρεται πίσω από ακραίες φωνές».

Ακόμη, προανήγγειλε τις θεσμικές αλλαγές σε σχέση με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «για να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες», ξεκαθαρίζοντας ότι η εκτέλεσή του είχε μηδενικό αποτύπωμα το 2017, εξαπολύοντας και πάλι «βέλη» προς τη ΝΔ αναφέροντας πως «δυστυχώς για άλλη μια φορά η κριτική στην κυβέρνηση δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ