Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 12:51

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη χρήση του όρου «Μακεδονία» (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καμμένος: Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη χρήση του όρου «Μακεδονία» (Βίντεο)

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για επιστροφή στην Ελλάδα έως το Πάσχα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι κρατούνται χωρίς κατηγορίες στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά και τις παρεμβάσεις αξιωματούχων της ΕΕ, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη του στον τ/σ ΑΝΤ1.

Τόνισε ότι οι δύο αξιωματικοί είναι ταυτόχρονα Ευρωπαίοι και ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί, προσθέτοντας ότι η επιστροφή τους στην Ελλάδα είναι καλό και για την Τουρκία -από την πλευρά της ευρωπαϊκής προοπτικής της και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κ. Ερντογάν έχει πάρει ευρωπαϊκά κονδύλια- ενώ, ταυτόχρονα, δεν μπορεί να κρατά τους δύο αξιωματικούς χωρίς κατηγορίες.

Σε ό,τι αφορά τις επιφυλάξεις του, λόγω της πολιτικής της Τουρκίας, υπενθύμισε την περίπτωση του Αμερικανού πάστορα Μπράντσο, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση, ενώ ταυτόχρονα η Τουρκία αποφάσισε πως μπορεί να προβαίνει σε ανταλλαγή κρατουμένων με προεδρικό διάταγμα.

Πρόσθεσε ότι για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα, καθώς και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασκήσει τέτοιες πρακτικές.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι εξαιτίας των πολιτικών της Τουρκίας χρησιμοποίησε τον όρο "ομηρεία", τον οποίο, όπως είπε, χρησιμοποίησαν και άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μητσοτάκη, ενώ προσέθεσε ότι όλες του οι κινήσεις είναι σε απόλυτο συντονισμό με τον πρωθυπουργό.

 Με αφορμή την επίθεση που δέχεται από τουρκικά ΜΜΕ ανέφερε ότι η κατάθεση στεφάνου στα Ίμια έγινε εκεί όπου έπεσε το ελικόπτερο με τους τρεις αξιωματικούς και υπογράμμισε: «θα καταθέσω ξανά στεφάνι».

Επανέλαβε την αντίθεσή του στην χρήση του όρου "Μακεδονία" και οποιουδήποτε παράγωγου στην ονομασία της πΓΔΜ. Επισήμανε ότι προκειμένου να γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας πρέπει να γίνουν εκλογές στην πΓΔΜ και εκτίμησε ως αδύνατη μια τέτοια εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι ακόμα και αν γίνει κάτι τέτοιο στην πΓΔΜ, ακόμα και αν στην Ελλάδα η αντιπολίτευση υποστηρίξει μια ονομασία με τον όρο "Μακεδονία" ή παράγωγό του, οι ΑΝΕΛ θα είναι και πάλι αντίθετοι. Εκτίμησε πάντως ότι το όνομα της πΓΔΜ «δεν θα έλθει στη Βουλή ούτε πριν τις εκλογές, ούτε μετά».

Ερωτηθείς αν εννοεί ότι μπορεί να προκαλέσει και πτώση της κυβέρνησης, λόγω του ζητήματος αυτού, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε έχοντας ως στόχο την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την επιτροπεία και την αποτροπή της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές και την κάθαρση.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου». Σημείωσε ότι η επίτευξη και των δύο στόχων προχωρά, ενώ σε ό,τι αφορά την κάθαρση, τόνισε πως ο ίδιος οδηγήθηκε στη Βουλή εξεταζόμενος για το αίτημα ενός κρατουμένου να μιλήσει στη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε ότι τελικά προέκυψαν στοιχεία, βάσει των οποίων ασκήθηκε δίωξη στον κ. Μαρινάκη. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για τον καθένα και τόνισε ότι δεν παρεμβαίνει στο έργο της τακτικής Δικαιοσύνης, ενώ επανέλαβε ότι η επίθεση εναντίον του έγινε για να μην βγουν στοιχεία.

Ως προς την πορεία της οικονομίας, αλλά και μέτρα που έχουν ψηφιστεί, απάντησε ότι με την οικονομική ανάπτυξη που θα σημειωθεί δεν θα προκύψει η ανάγκη εφαρμογής μέτρων.

 Ακόμα, αναφορικά με την κριτική την οποία δέχεται, είπε ότι «η προσωπική επίθεση είναι καλοδεχούμενη», υπογραμμίζοντας μετ' επιτάσεως ότι όσοι του ασκούν κριτική ή επιδίδονται σε επιθέσεις εναντίον του «να αφήσουν απέξω τις Ένοπλες Δυνάμεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER