Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 21:50

Χουντής: "Να αντισταθούμε στον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα"

Γράφτηκε από την
Χουντής: "Να αντισταθούμε στον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα"

«Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε στον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα που αυταρχικοποιεί τις ζωές μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, επικρίνοντας τον χαρακτήρα ευρωπαϊκών πολιτικών και πρακτικών, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής, σε ομιλία του στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Οι κύριες πολιτικές της ΕΕ αφορούν τη φιλελευθεροποίηση των αγορών προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου» είπε ο κ. Χουντής, ασκώντας κριτική σε περιοριστικές πολιτικές λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε διαδικασίες λήψης των αποφάσεων, που, όπως είπε, είναι «φοβικές απέναντι στον λαϊκό παράγοντα».

«Η δημοκρατία δεν είναι μια πολιτική κατάσταση που χαρακτηρίζει ένα πολίτευμα, μόνο. Είναι μια δυναμική διαδικασία ενεργής συμμετοχής, διεκδίκησης και αγώνα του οργανωμένου λαού. Εάν το λαϊκό κίνημα υποχωρήσει, τότε ο αντίπαλος βρίσκει πάντα χώρο να επιτεθεί και να διεκδικήσει πολιτική νομιμοποίηση» είπε ο κ. Χουντής και πρόσθεσε:

«Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε στον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα που αυταρχικοποιεί τις ζωές μας, που δημιουργεί εργασιακούς μεσαίωνες. Η ανάκτηση της δημοκρατίας, η επέκταση των δημοκρατικών και συμμετοχικών θεσμών, αποτελεί το στοίχημα μιας μαχόμενης και ριζοσπαστικής Αριστεράς».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER