Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 08:50

Λ. Αυγενάκης: Απαράδεκτη παραχώρηση η «μακεδονική εθνότητα»

Γράφτηκε από την
Λ. Αυγενάκης: Απαράδεκτη παραχώρηση η «μακεδονική εθνότητα»

«Δεν πρόκειται κανείς να καταφέρει να σβήσει την ιστορία μας και να διχάσει την ελληνική κοινωνία», τόνισε από το Μέτσοβο ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης σε δηλώσεις του στην εκδήλωση στο 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών ωστόσο έστειλε μήνυμα ενότητας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε: «Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται κανείς να καταφέρει να σβήσει την Ιστορία μας και να διχάσει την ελληνική κοινωνία.

Η αποδοχή της “μακεδονικής γλώσσας” και της “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. 153 υπαίτιοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες. Ωστόσο, δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο θυμός. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η ανάγκη για ενότητα. Η ΝΔ δεν θα κυρώσει αυτή τη συμφωνία όταν έλθει στη Βουλή. Είναι απαραίτητο να εμπιστευτούμε τις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους είπε: «Είστε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας με τη χαρακτηριστική συμβολή σας σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο στη νεότερη Ελλάδα. Η συνεισφορά σας σε ιστορικές περιόδους είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως στους εθνικούς αγώνες, την παιδεία, τον αθλητισμό, τις τέχνες».


NEWSLETTER