Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 10:00

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να δώσει πειστικές απαντήσεις για την ανάρμοστη σχέση του με τον κ. Φρουζή

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να δώσει πειστικές απαντήσεις για την ανάρμοστη σχέση του με τον κ. Φρουζή

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ζητεί πειστικές απαντήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ για τις ανάρμοστες, όπως τις χαρακτηρίζει, σχέσεις του με τον κ. Φρουζή της εταιρείας Νοβάρτις.

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Φρουζής στήριξε την εκστρατεία του κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη, και στον κ. Φρουζή της Νοβάρτις, που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι: Πρώτον, οι δυο τους είχαν στενές, φιλικές σχέσεις, πράγμα που έχει αποκρύψει επιμελώς ο κ. Μητσοτάκης.

Δεύτερον, ο κ. Φρουζής στήριξε την εκστρατεία του κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην αρχηγία της ΝΔ τόσο απροκάλυπτα, ώστε να παραθέτει πολυτελή δείπνα στο σπίτι του, με τη συμμετοχή πολλών στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων και, βέβαια, του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Τρίτον, η σχέση τους αποκαλύπτεται αμοιβαία επωφελής. Ο κ. Φρουζής από τη μια παραθέτει δείπνα στήριξης του κ. Μητσοτάκη, και από την άλλη του στέλνει το βιογραφικό του, και σειρά υμνητικών δημοσιευμάτων για το πρόσωπό του, προφανώς για να προωθήσει ο αρχηγός της ΝΔ την επαγγελματική του καριέρα».

Το κυβερνών κόμμα προσθέτει στην ανακοίνωσή του πως «μετά και από αυτή την αποκάλυψη, ο κ. Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει: Γιατί απέκρυψε τη στενή σχέση του με τον Φρουζή;

Πού οφείλεται η μετά σαμπάνιας στήριξη του Φρουζή στο πρόσωπό του;

Ποια συναλλαγή κρύβουν οι αμοιβαίες "εξυπηρετήσεις" τους;».

Καταλήγοντας σημειώνει: «τέλος, καθώς ο αρχηγός της ΝΔ είναι υπότροπος, γιατί παρόμοιες σχέσεις είχε με τον Χριστοφοράκο της Siemens, είναι καιρός να αφήσει τις υπεκφυγές περί "σκευωρίας" και να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την ανάρμοστη σχέση του με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER