Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 13:20

Γ. Καμίνης: Η Αθήνα ζει μια πραγματική τουριστική Άνοιξη

Γράφτηκε από την
Γ. Καμίνης: Η Αθήνα ζει μια πραγματική τουριστική Άνοιξη

Την τιμητική της είχε η Αθήνα στη λαμπρή τελετή για την απονομή των «Όσκαρ του τουρισμού» των Παγκόσμιων βραβείων Τουρισμού για την Ευρώπη (World Travel Awards), που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο το Σάββατο 30 Ιουνίου.

Η Αθήνα ξεχώρισε κερδίζοντας τρία βραβεία:

- Europe's Leading City Break Destination 2018 (Κορυφαίος Ευρωπαϊκός προορισμός για τουρισμό πόλεων 2018). Ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις που προσπέρασε η Αθήνα μεγάλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, η Κοπεγχάγη, η Λισαβόνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Βενετία.

- Για την Ακρόπολη: Europe's Leading Tourist Attraction 2018 (Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Τουριστικό Αξιοθέατο 2018). Ανάμεσα στα υποψήφια τουριστικά αξιοθέατα ήταν το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και το Κολοσσαίο, στη Ρώμη.

- Για το Γραφείο Συνεδρίων κι Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (Europe's Leading City Tourist Board 2018 (Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Γραφείο Τουρισμού Πόλης 2018). Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που κάνει ο Δήμος για να προωθήσει την Αθήνα ως ιδανικό προορισμό για συνέδρια αλλά και για city break, για όλο τον χρόνο. Ο κ. Καμίνης μίλησε για το ρεκόρ των 5 εκατ. επισκεπτών του 2017 και για την «έκρηξη» στους επισκέπτες city break που συνολικά το διάστημα 2013-2018 καταγράφει αύξηση 648%.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν: Madrid Destino, Paris Convention and Visitors Bureau, Rome Tourism Board Saint-Petersburg Committee for Tourism Development, Visit London, VisitBerlin

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τόνισε «τη στρατηγική σημασία που έχει για την πόλη η προσέλκυση επισκεπτών και συνεδρίων και τη δουλειά που κάνει το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων για την προβολή της Αθήνας ως ιδανικού προορισμού για συνέδρια και συναντήσεις.


NEWSLETTER