Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 14:30

Αλέξης Χαρίτσης: Μέτρα ενίσχυσης ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων μετά τον Αύγουστο

Γράφτηκε από την
Αλέξης Χαρίτσης: Μέτρα ενίσχυσης ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων μετά τον Αύγουστο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» υπογραμμίζει τη σημασία της ύπαρξης νέου στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου βάσει του οποίου μπορεί να γίνει συζήτηση με επενδυτές, θεσμικούς και κυβερνητικούς παράγοντες.

Επισημαίνει ότι ευρισκόμενος στις ΗΠΑ, ελάχιστο χρόνο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, εισέπραξε την ικανοποίηση των συνομιλητών της κυβέρνησης -που ανησυχούν για την κατάσταση στην περιοχή και για την προσπάθεια διείσδυσης άλλων δυνάμεων όπως η Τουρκία- για την ισχυρή πολιτική βούληση που αυτή επέδειξε.

Τονίζει επίσης ότι η πολιτική σημασία της συμφωνίας «υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του συγκεκριμένου ζητήματος. Δημιουργεί ένα ευρύτερο κλίμα και συνεισφέρει στο να αναδειχθεί η χώρα σε σημαντική περιφερειακή δύναμη».

Αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup, είπε ότι η μείωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για την εξυπηρέτηση του χρέους δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για κοινωνική πολιτική αλλά και για παροχή κινήτρων για επενδύσεις.

Ο κ. Χαρίτσης περιλαμβάνει στους κλάδους που θα αναπτύξουν σημαντική δυναμική το επόμενο διάστημα, τον Τουρισμό, τις Νέες Τεχνολογίες, τη φαρμακευτική και χημική βιομηχανία, την Ενέργεια, τις Μεταφορές και τα Logistics, υπογραμμίζοντας ότι «ειδικά για τα Logistics, τις συνδυασμένες μεταφορές και την Ενέργεια, η συμφωνία με την FYROM παίζει κομβικό ρόλο και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από αμερικανικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως κρίσιμο κόμβο για την ευρύτερη περιοχή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER