Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 13:30

Δημήτρης Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να συμβάλει στην ανάσχεση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Γράφτηκε από την
Δημήτρης Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να συμβάλει στην ανάσχεση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

«Επείγει να διαμορφωθεί ένα ισχυρό προοδευτικό, δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά υστερία, στον κοινωνικό διχασμό και στη διαλυτική οπισθοδρόμηση, που προωθούν η ανερχόμενη ακροδεξιά» στην Ευρώπη και «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να συμβάλει ενεργά και πρωταγωνιστικά σε αυτή την ιστορική πρόκληση» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη του στην «Αυγή της Κυριακής» για τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Για την άνοδο της ακροδεξιάς και τη συμμαχία Σαλβίνι-Όρμπαν που διαμορφώνεται ενόψει ευρωεκλογών, ο Δ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι «γεννά προβληματισμό σε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και στην πιο μετριοπαθή πτέρυγα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», σημειώνοντας ότι είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβλήθηκαν.

Όπως σημειώνει, «η πρόκληση για τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις δεν είναι μόνο η ανάσχεση της ακροδεξιάς και η απόκρουση της εθνικιστικής αναδίπλωσης, αλλά και η ανάδειξη μια νέας πολιτικής πρότασης για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Τέλος τονίζει ότι «επείγει να διαμορφωθεί ένα ισχυρό προοδευτικό, δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά υστερία, στον κοινωνικό διχασμό και στη διαλυτική οπισθοδρόμηση, που προωθούν η ανερχόμενη ακροδεξιά και η βαθμιαία "Ορμπανοποίηση" του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» και «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να συμβάλει ενεργά και πρωταγωνιστικά σε αυτή την ιστορική πρόκληση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER