Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 13:40

Δ. Τζανακόπουλος: Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο μέτρο

Γράφτηκε από την
Δ. Τζανακόπουλος: Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο μέτρο

Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο μέτρο είπε «με μεγάλη βεβαιότητα» -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραπέμποντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τις σχετικές ανακοινώσεις περί ελαφρύνσεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, σε τηλεμαχία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μ. Βορίδη, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 μπορεί να επιτευχθεί αντικειμενικά και χωρίς την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. 'Αρα λοιπόν, αφού έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας, με βάση τα οποία θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα απολύτως τελικό και οριστικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο, θα κάνουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «εφόσον αποδειχθεί στις σχετικές συζητήσεις που θα γίνουν, ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές για την επίτευξη του 3,5% και σας λέω με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές, τότε θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και στη βάση των προβλέψεων θα προχωρήσουμε». Όπως είπε, υπάρχει η δυνατότητα, στη βάση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων για το 2018, «να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ελαφρύνσεις» και επανέλαβε ότι ο δημοσιονομικός χώρος των 800 εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση κατά το δοκούν. Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι το κλείσιμο του κύκλου των μνημονίων «σημαίνει το κλείσιμο του κύκλου της ιδεολογικής ηγεμονίας της Δεξιάς στη χώρα».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της αποφυλάκισης Φλώρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε σκληρή αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη. Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και πρόσθεσε ότι «εμείς παίρνουμε την ευθύνη για το γεγονός ότι επέστρεψε στη φυλακή». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει μαθήματα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την αποφυλάκιση και υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες ο καταδικασθείς επέστρεψε στη φυλακή.

«Είναι προφανές ότι η μοναδική κυβέρνηση η οποία έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις για να μπορέσει να περιορίσει αυτά τα ενδημικά φαινόμενα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό είναι η σημερινή κυβέρνηση» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή.

«Έχει πέσει πολύ λάσπη» είπε, κατηγορώντας τη ΝΔ η οποία, όπως είπε, έσπευσε να κατηγορήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, «πριν δει τι συμβαίνει». Όπως είπε, η διαφθορά δεν είναι φαινόμενο τωρινό στον κρατικό μηχανισμό και χρειάζεται διαρκής εγρήγορση.

Έθεσε δε το «ηθικού χαρακτήρα» ερώτημα, απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, αν συνάδει η ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με την υπεράσπιση ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Για την εμπλοκή Δημητριάδη -συνεργάτη και ανηψιού του κ. Μητσοτάκη- στην υπόθεση, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν είναι απλά ένας δικηγόρος, αλλά συνέταιρος του καταδικασμένου Φλώρου σε άλλες εταιρίες και τόνισε ότι το γεγονός ότι έγινε σύμβουλος του αρχηγού της ΝΔ, εγείρει πολιτικό ζήτημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER