Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 17:04

Μητσοτάκης στο συνέδριο του ΕΛΚ: Προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας

Γράφτηκε από την
Μητσοτάκης στο συνέδριο του ΕΛΚ: Προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας

Την ανάγκη να υπάρξουν ευρωπαϊκές πολιτικές που θα στηρίζουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας παράλληλα κριτική και στην ελληνική κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για λαϊκισμό.

Μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα. «Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως η Ευρώπη έχει πάει καλά υπό την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τα τελευταία χρόνια, η οικονομία έχει αναπτυχθεί στις περισσότερες χώρες, έχουν δημιουργηθεί πολλές θέσεις εργασίας. οι περισσότερες χώρες έχουν πάει καλά, 240 εκατ. Ευρωπαίοι έχουν δουλειά» δήλωσε.

Ωστόσο σημείωσε πως αν και οι περισσότερες χώρες έχουν πάει καλά, δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει η εξαίρεση σε αυτό τον αναπτυξιακό δρόμο. Όπως είπε «όσο και να μιλάμε για ευρωπαϊκές πολιτικές, οι τοπικές πολιτικές παίζουν μεγάλο ρόλο», κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για λαϊκισμό. «Αν θέλετε να καταλάβετε τι σημαίνει όταν εκλέγεις λαϊκιστές στην εξουσία αρκεί να δείτε την Ελλάδα, για να καταλάβετε τι καταστροφή φέρνουν όταν φτάσουν τον στόχο τους. Η ελληνική οικονομία είναι στάσιμη τα τελευταία 3 χρόνια, την ώρα που η Πορτογαλία αναπτύχθηκε με 10%», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρουσιάζοντας τις βασικές του θέσεις για την ανάπτυξη, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης φιλελεύθερων πολιτικών, που εστιάζουν -όπως τόνισε- σε μείωση της φορολογίας την ώρα που σέβονται την δημοσιονομική σταθερότητα, απλοποιώντας το επιχειρηματικό περιβάλλον και δίνοντας έμφαση στην επιχειρηματικότητα είναι πολύ σημαντικά ζητήματα για όλα τα κράτη-μέλη. «Το ίδιο σημαντικές είναι και οι πολιτικές που επιβάλλονται από την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη δήλωσε πως στην Ελλάδα αισθάνεται πιεσμένη καθώς, όπως είπε, «είναι υπερφορολογημένη από μια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να συντηρήσει ένα κράτος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πρέπει». «Το μέλλον της μεσαίας τάξης είναι συνδεδεμένο με την κατάσταση της οικονομίας και τον τρόπο που νέες δουλειές θα αντικαταστήσουν τον σημαντικό αριθμό των παλιών εργασιών που θα καταστραφούν λόγω των νέων τεχνολογιών» προσέθεσε.

Θα ακολουθήσει, στις 19.00, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια του Συνεδρίου, στις 19.30 το debate των δύο υποψηφίων (Manfred Weber - Alexander Stubb) και στις 20.00 η Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ.

Την Πέμπτη στις 11.00 ο πρόεδρος της ΝΔ και η ελληνική αντιπροσωπεία θα ψηφίσουν για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά διμερών επαφών. Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker (στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης), τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jurki Katainen, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Pablo Casado και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου.
ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER