Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 13:15

Κυρ. Μητσοτάκης: Kομβική η φετινή χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις

Γράφτηκε από την
Κυρ. Μητσοτάκης: Kομβική η φετινή χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις

Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον και να ατενίζει με αισιοδοξία στο διεθνές στερέωμα, το 2020 είναι κομβική χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνεχάρη τον 'Αδωνι Γεωργιάδη και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για τις επιδόσεις του α΄ εξαμήνου της διακυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το αποτύπωμα είναι πολύ θετικό και πως βάζει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά για φέτος.

Ο πρωθυπουργός δίνοντας τις κατευθύνσεις τόνισε πως θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στο αναπτυξιακό μίγμα, να βελτιωθεί περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον και να αποτυπωθεί στον σχετικό κατάλογο (doing business) της Παγκόσμιας Τράπεζας, να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να δρομολογηθεί η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως εργαλείο χρηματοδότησης των ΜμΕ, να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα ΣΔΙΤ και οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας.

Ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσε στον πρωθυπουργό ειδικό βιβλίο με το έργο εξαμήνου που έχει γίνει και τους στόχους που έχουν τεθεί, σημειώνοντας ότι το έφτιαξαν με τον κ. Παπαθανάση «ιδίοις εξόδοις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER