Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 18:31

Οικολόγοι Πράσινοι: "Κάηκαν οι Μυκήνες. Τόσο απλά"

Γράφτηκε από την
Οικολόγοι Πράσινοι: "Κάηκαν οι Μυκήνες. Τόσο απλά"

"Αποτελεσματική πυροπροστασία στους αρχαιολογικούς μας χώρους" ζήτησε ο Συντονιστής των Οικολόγων Πράσινος, Μανώλης Βέμης.

Τη θλίψη του για τη φωτιά στις Μυκήνες και τον αρχαιολογικό χώρο αλλά και την απορία του για το "πώς καταφέραμε αφήσουμε απροστάτευτο τον αρχαιολογικό χώρο των προγόνων μας" εξέφρασε ο Συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων και Στέλεχος της Περιφερειακής Παράταξης “Πράσινη Πελοπόννησος Οικολογική“, Μανώλη Βέμης.

Ο κ. Βέμης κάλεσε την κυβέρνηση να προστατεύσει τα μνημεία που "συνθέτουν τον πολιτισμό μας" και στηρίζουν τον τουρισμό, ενώ ζήτησε άμεση πρόληψη πυροπροστασία όλων των αρχαιολογικών χώρων.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Η πυρκαγιά στις Μυκήνες είναι ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, αλλά κυρίως για εμάς τους ίδιους. Με τόσα τεχνολογικά συστήματα και τόσες πολλές δυνατότητες στην προστασία μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, πώς καταφέραμε αφήσουμε απροστάτευτο τον αρχαιολογικό χώρο των προγόνων μας από μια πυρκαγιά; Θέλω να εκφράσω κατ’ αρχάς τη θλίψη μου για το γεγονός αυτό και να στηλιτεύσω την προσπάθεια μετριασμού της σημασίας του θέματος από την Κυβέρνηση.

Κάηκαν οι Μυκήνες. Τόσο απλά.

Όταν τονίζει η Κυβέρνηση πως βασικός πυλώνας της οικονομίας μας είναι ο τουρισμός, ο οποίος στηρίζεται στον πολιτισμό μας, τότε καλά θα κάνει ως κύριο μέλημά της να έχει την προστασία των ιστορικών μας μνημείων που συνθέτουν τον πολιτισμό μας, ειδικά από τις πυρκαγιές, οι οποίες δεν είναι κάτι ξένο για τη χώρα μας. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την Κυβέρνηση να στελεχώσει άμεσα όλες τις υπηρεσίες που αποδυναμώθηκαν και κυρίως να προχωρήσει στην ουσιαστική πυροπροστασία όλων των αρχαιολογικών μας χώρων. Φτάνει πια με την εικόνα παραμέλησης και εγκατάλειψης της ιστορίας μας".

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER