Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 21:41

Βαρτζόπουλος: Κακώς ανοίξαμε τον τουρισμό το καλοκαίρι, έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα

Γράφτηκε από την
Βαρτζόπουλος: Κακώς ανοίξαμε τον τουρισμό το καλοκαίρι, έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα

"Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε", δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Υγείας. Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να ανοίξει τον τουρισμό το καλοκαίρι εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Radio North 98, ο πρώην υφυπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά:

"Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο".
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως "πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, για να αρχίσουν να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέως για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι "μετά το «πέσαμε έξω με το άνοιγμα του τουρισμού» του κ. Γεωργιάδη, ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ κ. Βαρτζόπουλος καταγγέλλει πως «είναι προφανές πως κακώς ανοίξαμε, έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα»".

"Μέχρι και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ πλέον αναγνωρίζουν πως η χώρα πληρώνει τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη και το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα και υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ" καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER